28. listopadu 2015 • 18:25

Barcelona potvrdila roli favorita a San Sebastian porazila 4:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Barcelony pošesté za sebou v lize zvítězili. Vedoucí tým španělské soutěže porazil San Sebastian i díky dvěma trefám Neymara 4:0 a v čele tabulky má čtyřbodový náskok na druhé Atlético Madrid, které porazilo zásluhou Griezmanna 1:0 Espaňol Barcelona.


Ve 13. minutě zápasu Barcelona - San Sebastian se po Suárezově dloubáku k hlavičce dostal Iniesta, jeho mířil do tyče. O chvíli později Alves poslal přihrávku do vápna Neymarovi a brazilský útočník se nemýlil. Jeho reprezentační kolega Alves připravil i druhou branku Barcelony, tentokrát pro Suáreze, jenž v posledních sedmi soutěžních duelech dal 11 gólů.

I v druhém dějství se radovali domácí ze dvou branek. Po Mathieuově pasu zvýšil Neymar a zaznamenal 14. trefu v sezoně. V nastavení pak právě Neymar asistoval Messimu. Barcelona na domácím stadionu porazila San Sebastian v posledních 18 ligových zápasech, z toho jedenáctkrát s čistým kontem.

Už ve třetí minutě duelu Atlética s Espaňolem otevřel skóre nejlepší střelec domácích Griezmann, který ve středu též dvěma góly rozhodl o výhře v Lize mistrů proti Galatasarayi Istanbul. Právě francouzský reprezentant společně s Viettem měli další šance, blízko gólu byli i Ferreira-Carrasco nebo Torres, další trefu ale Atlético nepřidalo. Svěřenci Diega Simeoneho vyhráli třetí ligový zápas za sebou.

V prvním poločase se Atléticu v souboji zranil portugalský záložník Tiago, následné vyšetření v nemocnici odhalilo zlomeninu pravé nohy.

Na čtvrté místo se po výhře 2:1 nad Gijónem posunula Celta Vigo. Rozhodující branku dal v 84. minutě Nolito, s osmi góly nejlepší střelec týmu. Překvapivě vysoko v tabulce se nachází La Coruňa, která je díky vítězství 2:0 na půdě předposledního Las Palmas pátá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud