29. listopadu 2015 • 19:54

Házenkáři Hranic prohráli v Kopřivnici a přišli o první místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři Hranic prohráli ve 12. kole extraligy v Kopřivnici 27:28 a přišli o vedení v tabulce. Dostaly se před ně pražská Dukla, jež naopak potvrdila roli favorita v Karviné a zvítězila 24:21, a už v sobotu Zubří po výhře 26:24 v Lovosicích. Hranice na oba rivaly ztrácejí bod.


Hranicím nestačilo k návratu do čela ani poločasové vedení 15:11. Po šesti minutách druhé půle bylo vyrovnáno, ale domácí ještě dlouho nedokázali jít do vedení. Povedlo se jim to až v poslední sekundě, kdy nejlepší střelec zápasu Jaromír Petřík ze sedmimetrového hodu zlomil nerozhodný stav a zajistil Kopřivnici teprve třetí vítězství v sezoně.

"První poločas jsme hráli to, co jsme chtěli. Nástup do druhé půle byl katastrofální a soupeř toho využil srovnáním. Kopřivnický gólman nám pak vychytal mnoho vyložených šancí a bojovností si to domácí určitě zasloužili," řekl hranický kouč Libor Hrabal. "Byli jsme na Hranice kvalitně připraveni a měli více fyzických sil. Nedělali jsme chyby, kluci bojovali a prolomili jsme prokletí koncovek," radoval se domácí trenér Ivo Vávra.

Také Dukla musela v Karviné výsledek otáčet po změně stran. V poločase byli Pražané o dva góly pozadu, ale pak se od stavu 15:16 třemi brankami vyšvihli do sedla a vedení už ve vyrovnané bitvě nepustili.

"První poločas byl z naší strany hodně nervózní, navíc jsme hráli hodně oslabení. Nějakým způsobem jsme to zvládli. Výborně zachytal gólman, který navíc chytil únik soupeře v závěru, což byl zlomový moment," řekl trenér Dukly Jan Josef.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud