7. února 2016 • 22:26

Litvínovský Trávníček absolvoval hned dvě bitky v jednom zápase

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hned dvě bitky absolvoval v utkání proti Plzni litvínovský kapitán Michal Trávníček. Nejdříve se popral na konci druhé třetiny s Nicholasem Johnsonem a pak v 57. minutě i s dalším americkým útočníkem Ryanem Hollwegem. Pětatřicetiletý forvard tak po trestu do konce utkání zápas nedohrál, ale po výsledku 3:1 si mohl se spoluhráči vychutnávat třetí výhru v řadě.


Litvínov navázal na vítězství nad Hradcem Králové a v Brně. "Je dobře, že dokážeme hrát takové zápasy a vyhrát s týmy, které jsou nahoře. Dobře jsme poslední dva měsíce potrénovali, to bylo hodně důležité," těšilo Trávníčka.

Úřadující mistr se v poslední době dostal do formy a snaží se uniknout hrozbě baráže. "V začátku sezony jsme ztráceli fyzicky. Nemáme problém se systémem, ale měli jsme problém s pohybem. Teď už dokážeme bruslit i s týmy, které jsou tabulkově vysoko nad námi," pochvaluje si Trávníček.

Na výhře se podílel jednou asistencí, neboť ve 33. minutě po jeho přihrávce zvýšil v přesilovce na 3:0 Karel Kubát. Pak zaujal fanoušky hlavně souboji s americkými forvardy. Ve 36. minutě si sám vyhledal Johnsona, který předtím atakoval gólmana Michaela Petráska. "Když nám ten samý hráč potřetí zajede do brankáře a rozhodčí mi tvrdí, že je to v pořádku, tak se s tím musí něco dělat. Nemůžeme si to nechat líbit," uvedl Trávníček.

Druhá šarvátka na konci zápasu s Hollwegem byla pro diváky větší podívanou, Trávníček byl nakonec úspěšnější a mohl si vychutnat aplaus litvínovských fanoušků. "On si mě na ledě vyloženě hledal celé střídání, věděl jsem o tom. Byla to jeho iniciativa. Vyhraná bitka byla třešnička na dortu, atmosféra byla skvělá," dodal Trávníček.

Asistent trenéra Litvínova Jiří Šlégr ocenil, jak se kapitán zastal svého mužstva. "Ani jedna bitka nebyla bůhvíjak dlouhá, ale důležité je to, že se jako kapitán postavil za tým. Popral se, to k hokeji patří a je to dobře," uvedl Šlégr.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud