23. července 2017 • 11:36

Obranu Manchesteru City vyztuží Brazilec Danilo, přichází z Realu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Další výraznou posilou fotbalistů Manchesteru City se stal brazilský reprezentant Danilo. Šestadvacetiletý obránce přichází do Premier League z týmu šampionů Ligy mistrů Realu Madrid, kde odehrál dvě sezony. V novém působišti podepsal pětiletou smlouvu do roku 2022, podle britských médií za něj anglický klub zaplatil 30 milionů eur (780 milionů korun).


"Měl jsem hodně nabídek, ale já měl vždy ambici hrát pod trenérem Pepem Guardiolou. Jak jsem slyšel o jeho zájmu, chtěl jsem být hráčem City," řekl Danilo na klubovém webu. Patnáctinásobný reprezentant hrál v Evropě také za Porto, s kterým se stejně jako s Realem stal ligovým mistrem, v domovské Brazílii působil v Santosu.

V Manchesteru City se stal druhou velkou posilou defenzivy po Kyleu Walkerovi. Za něj klub zaplatil vicemistrovskému Tottenhamu dvojnásobnou částku a udělal z něj nejdražšího obránce fotbalové historie. Obranu třetího týmu minulého ročníku Premier League naopak v tomto týdnu po letech opustil Srb Aleksandar Kolarov, který zamířil do AS Řím.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud