24. července 2017 • 09:40

Basketbalisté USK jsou bez trenéra, Alilovič se vrací domů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
U basketbalistů USK Praha končí po třech letech slovinský trenér Mirsad Alilovič, který byl zvolen nejlepším koučem české NBL za uplynulou sezonu. Vrací se zpět do vlasti, kde povede mládežnický projekt KK Primorska. Nového kouče zatím USK neoznámil.


Bývalý kouč Olimpije Lublaň a slovinských národních týmů v uplynulé sezoně dovedl Sovy ke čtvrtému místu po základní části, tedy k nejlepšímu umístění od roku 2001.

"Jeho originální trenérský rukopis zůstane součástí historie USK, stejně jako jeho výsledky. Jako zahraniční trenér se po celou dobu naplno ztotožňoval s klubovou strategií. V současnosti dostaly před Folimankou přednost rodinné povinnosti, což je pochopitelné," řekl manažer USK Petr Jachan.

"Strávil jsem v Praze jedno z nejkrásnějších období. Nepokračuji jen z rodinných důvodů. Děti rychle rostou, syn jde do základní školy a nahromadily se záležitosti jako výběr školky. V tom přišla nabídka ze Slovinska a vše se zrychlilo," vysvětlil Alilovič. "Kdybych se nemusel takto kvůli rodině rozhodnout, tak bych rozhodně chtěl zůstat. Mám ale takový pocit, že se dříve, nebo později vrátím. Přál bych si to. Jak říkal Terminátor: I will be back! Nyní je ale výchova mých dětí na prvním místě," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud