24. července 2017 • 15:35

Hokejisté Zlína začali přípravu na ledě, s týmem je Freibergs

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zlínští hokejisté dnes zahájili část přípravy na ledě před novou extraligovou sezonou. Pro Berany bude nadcházející ročník jubilejním 50. v české nejvyšší soutěži, zároveň ale bude prvním v nové éře zlínského hokeje. Tradiční klub do něj půjde kromě jiného s novým názvem Aukro Berani Zlín. Pomoci by mu mohl i lotyšský zadák Ralfs Freibergs, který usiluje o smlouvu.


Po listopadové výměně trenérů Rostislava Vlacha s Jurajem Juríkem a rezignaci jednatele klubu Patrika Kamase prošel klub značnou obměnou. Nejen, že na trenérské lavici poprvé od začátku sezony bude stát duo Robert Svoboda a Martin Hamrlík, personálně se změnilo i celé vedení. Novým generálním manažer se stal Martin Hosták.

Na ledě menší zlínské haly se dnes představilo 35 hráčů. Po skončení kariéry obránců Jiřího Marušáka a Miroslava Blaťáka, odchodu dalšího beka Oldricha Kotvana (Mladá Boleslav) a útočníků Roberta Říčky (Sparta) a Petra Holíka (Čerepovec), vyžadovaly zlínské řady posílení.

Do kádru Aukra se připojili obránci David Nosek z Třince, Ralfs Freibergs z Dinama Riga a Tomáš Valenta ze Zvolena. Útočné linie zase posílil Pavel Klhůfek taktéž ze Zvolenu, na zkoušku je ve Zlíně několik juniorů a sedm hráčů Přerova či Daniel Vachutka ze Šumperku. Dále odchovanec klubu Marek Zagrapan a další Slovák Radoslav Illo.

"Chceme mít pro letošek co největší možný počet hráčů, kteří budou moct naskočit za náš tým. Neradi bychom, aby se opakovala situace jako loni, kdy jsme při zranění některých sotva seskládali tři pětky," vysvětlil sportovní manažer Zlína Jiří Šolc v rozhovoru s novináři. "Bude zde zdravá konkurence," pochvaloval si hlavní trenér Robert Svoboda.

Šolc zároveň potvrdil, že klub nadále hledá elitního centra. Jedná i s Kamilem Krepsem. "Kreps je jeden z hráčů, se kterými se bavíme. Ano, hledáme elitního centra," potvrdil Šolc, podle něhož je možný i nástup brankáře Jakuba Sedláčka, jenž nyní trénuje s Berany a zatím hledá angažmá. "Stát se může cokoliv. Třeba i pár zápasů odchytá," dodal Šolc.

"Zatím nevím, jak vše dopadne. Ještě mám před sebou více než měsíc hledání. S pár kluby už jsem jednal, ale nevedlo to ke zdárnému konci. Reálný byl i přesun do Sparty, akorát tam jsme se nedohodli na financích," přiblížil Sedláček, jenž poslední čtyři roky strávil v Rize.

Právě odtud do Zlína přišel bek Freibergs. "Ještě nemá smlouvu, ale jsme na ní dohodnutí. Když se zalíbí trenérům, dojde k podpisu," řekl Šolc na adresu trojnásobného účastníka světového šampionátu.

"Zlín je velmi dobrý tým na vysoké úrovni. Roberts Bukarts mi říkal, že lidé jsou tu velmi přátelští a pozitivní. Také mi něco řekl Jakub Sedláček, takže když přišla nabídka, vůbec jsem neváhal. V Rize mě nechtěl generální manažer, tak jsem byl za změnu rád. Doufám, že tu budu spokojený," přál si Freibergs.

Program přípravných zápasů

Středa 2. srpna: HC Slovan Bratislava - Zlín (18:00),

úterý 8. srpna: Zlín - HC Olomouc (18:00),

čtvrtek 10. srpna: Zlín - HC Kometa Brno (18:00),

úterý 15. srpna: Zlín - Orli Znojmo (18:00; Zubr Cup),

středa 16. srpna: Zlín - HC Slavia Praha (18:00; Zubr Cup),

čtvrtek 17. srpna: HC Zubr Přerov - Zlín (18:00; Zubr Cup),

úterý 22. srpna: Zlín - HC Dynamo Pardubice (18:00),

čtvrtek 24. srpna: Zlín - HC Dukla Jihlava (18:00),

úterý 29. srpna: HC Dukla Jihlava - Zlín (18:00),

pátek 1. září: HC Olomouc - Zlín (17:00).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud