26. července 2017 • 07:31

Pořád je to padesát na padesát, řekl Kopic po remíze s FCSB

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Plzeňský záložník Jan Kopic výrazně přispěl k remíze 2:2 s FCSB v úterním úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů, když v Bukurešti jeden gól dal a druhý připravil Michaelu Krmenčíkovi. Sedmadvacetiletý fotbalista přes slibný výsledek stále považuje dvojzápas s bývalou Steauou Bukurešť za otevřený.


"Myslím, že 2:2 je dobrý výsledek do odvety. Teoreticky bychom to měli doma uhrát, ale je to ošidné. Takový soupeř má velkou kvalitu, v některých fázích zápasu jsme si to ověřili. Jsou výborní na míči a budeme muset být obezřetní. Je to pořád padesát na padesát," řekl novinářům Kopic.

Ve 23. minutě nejprve připravil hlavou úvodní branku Krmenčíkovi, v 53. minutě pak zvýšil na 2:1 dorážkou střely Daniela Koláře. "Kolda to jednou zkoušel i v prvním poločase. Nevěděl jsem, že to gólman takhle vyrazí, ale snažil jsem se tam být. Vyrazil to přesně ke mně. Lehký gól, ale důležitý," popsal bývalý hráč Jihlavy či Jablonce.

Mrzelo ho, že Západočeši dvakrát neudrželi vedení. "Po prvním gólu jsme se dostali zbytečně pod tlak. Oni měli hodně standardek, rohy. Dvakrát měli trestňák před vápnem a jednou to trefili. Na videu jsme viděli, že on (Budescu) to takhle umí trefovat," uvedl Kopic.

"Druhý gól byl smolný. Limba (Limberský) to tam tečoval na přední tyčku přesně nabíhajícímu hráči do běhu a Řízek (Řezník) už nezareagoval. Kdybychom nedostali tak brzo druhou branku, soupeř by to musel ještě víc otevřít a my bychom mohli třeba jsme udeřit," přidal pětinásobný reprezentant.

Utkání na národním stadionu pod zataženou střechou prý plzeňským hráčům vzalo hodně sil. "Byl zavřený vršek, docela dusno a přes 30 tisíc fanoušků. Myslím, že jsme to zvládli dobře, ale po fyzických stránkách jsme si sáhli na dno," přiznal Kopic.

Viktoria podle něj nesmí ve středeční odvetě doma hrát na remízu, ale být aktivnější. "Stačí nám neprohrát, ale na to hrát nemůžeme. Už hned po první brance jsme zalezli, což se nám vrátilo vyrovnávacím gólem. Víme, že takhle hrát doma nemůžeme. Doufám, že v Plzni bude plný stadion a postoupíme," prohlásil Kopic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud