1. října 2017 • 07:57

Chybělo pět centimetrů, remíza trošku leží i na mně, řekl Holenda

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Jan Holenda v 64. minutě v největší šanci zápasu trefil jen tyč a vzal částečně i na sebe, že fotbalisté Dukly v malém pražském derby se Spartou v sobotu "pouze" remizovali bez branek. Podle bývalého hráče letenského týmu měli domácí více šancí než favorit a v duelu 9. ligového kola spíš ztratili dva body.


"Podle mého názoru Sparta měla hlavičku Vaška Kadlece a jestli si dobře pamatuji, žádnou jinou gólovou šanci jsem tam neviděl. Pokud to budeme brát na šance, podle mého názoru jsme měli vyhrát. Můžeme říct, že spíš je to pro nás ztráta," řekl novinářům Holenda.

"Na druhou stranu musíme brát, že hrajete proti Spartě. Jasně na šance jsme je třeba přestříleli, mohli jsme vyhrát, byla tam ta moje tyčka, ale pořád je to Sparta. Tak nemůžeme říkat, že nejsme spokojeni s bodem," dodal dvaatřicetiletý útočník.

V druhé půli se po chybě bývalého spoluhráče z Dukly a nyní sparťanského stopera Lukáše Štetiny dostal do samostatného úniku, ale radost mu zkazila tyč. "Počítal jsem s tím, že Štetina to bude hrát dozadu, vytušil jsem to, naběhl jsme si tam. Chtěl jsem to zakončit co nejrychleji, aby brankář Sparty nemohl proti mně vyběhnout," líčil Holenda.

"Chybělo tak pět centimetrů, ta šance mě mrzí. Myslím, že to trošku leží i na mně. Že jsme měli vyhrát. Proto si Sparta odváží bod," konstatoval Holenda.

Ve Spartě nakoukl do dospělého fotbalu, a tak se chtěl proti bývalému klubu prosadit. "Vždycky když dáte Spartě gól, je to takové fajnové. Samozřejmě kdyby se nám tady po tomhle gólu podařilo proti Spartě získat tři body, bylo by to super," uvedl Holenda.

Sparta navzdory čtvrté venkovní ztrátě podle něj nehrála na Julisce špatně. "První poločas hrála kombinačně dobře, držela balon a my jsme byli spíš takoví poctiví v defenzivě. Je pravda, že od nějaké 70. minuty jsme byli nebezpečnější my. Nevím, jestli je to tím, že jsme na tom kondičně líp. Taky vás vyhecují diváci. Většinou tu hrajeme před menším množstvím, a když sem přijede hodně lidí, vždy se chcete ukázat," podotkl Holenda.

"Určitě si nemyslím, že tohle je nejslabší Sparta. Na balonu jsou silní, ale možná se sžívají dohromady. Tým prošel radikální změnou, takže nemůžeme čekat, že jejich výsledky budou ze dne na den vynikající. Myslím, že jejich výkon půjde nahoru a hráči kvalitu potvrdí," doplnil Holenda.

Dukla remízou pomohla jeho dalšímu bývalého klubu Plzni, která může Spartě odskočit už na dvanáct bodů. "Můj názor je ten, že teď se ještě titul lámat nebude. Samozřejmě pro Plzeň je dobře, když hlavní konkurent ztratí body, ale sami víte, že většinou se titul rozhoduje až v samém závěru. Tak uvidíme, jestli jsme do boje o něj promluvili," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud