5. října 2017 • 22:33

Kopic: Sami jsme si to zkomplikovali, ale vyhráli jsme zaslouženě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká reprezentace podle záložníka Jana Kopice v kvalifikaci mistrovství světa v Ázerbájdžánu vyhrála zaslouženě. Sedmadvacetiletého fotbalistu Plzně, který se na vítězství 2:1 podílel jedním gólem, mrzelo pouze to, že hosté v Baku neproměnili víc šancí a zbytečně se strachovali o výsledek.


"Bylo to celkově zasloužené vítězství, ale na můj vkus jsme si to až zbytečně sami zkomplikovali," řekl novinářům Kopic. "Měli jsme tam hodně šancí, které kdybychom proměnili, tak jsme vedli o dvě, tři branky a mohli jsme zápas poklidněji dohrát," přidal.

Plzeňský záložník otevřel v 35. minutě skóre, ale domácí z diskutabilní penalty v 55. minutě vyrovnali. O výhře pak rozhodl Antonín Barák a český tým odvrátil hrozbu historicky nejhoršího umístění v kvalifikaci. "Penalta byla asi sporná, ale jednou se upísknou doma, jednou venku, tak to prostě je. Důležité bylo, že jsme se oklepali a strhli to na svoji stranu," uvedl Kopic.

"Koncovka nás trápí pořád a odráží to celou kvalifikaci. Před vápno se dostaneme dobře, ale pak už to finále nedohrajeme tak, jak bychom chtěli," řekl Kopic. "Ale třeba se odrazíme tímhle zápasem. Kvalifikace už sice končí, ale musíme se dívat dopředu," prohlásil.

Kopic, který si v Baku připsal druhý gól za reprezentaci, potvrdil dobrou formu z Plzně. "Hraji tam celé zápasy a cítím se dobře. Jsem zdravý a sezona zatím vypadá dobře. Ale je to fotbal, můžou přijít dva, tři nepovedené zápasy a všechno se může otočit," uvedl.

Sedminásobný reprezentant také věří, že národní tým se ze selhání poučí a zkušenosti zužitkuje v dalších kvalifikacích. "Cítíme, že se kvalifikace nepovedla. Ale každý jsme v klubové kariéře zažili sezonu, kdy to nešlo. Proto jsme profesionálové, abychom se odrazili a o příští Evropu se poprali," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud