19. října 2017 • 19:03

Hoffenheim s Kadeřábkem se dočkal první pohárové výhry

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Arsenalu vyhráli i třetí zápas v Evropské lize. Londýnský celek, za který chytal brankář Petr Čech, si dnes poradil 1:0 s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Vítězství slavil také obránce Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu, poté co německý celek zdolal 3:0 Basaksehir a zaznamenal vůbec první výhru v pohárech.


Ve skupině A Astana rozstřílela Maccabi Tel Aviv 4:0 a se čtyřmi body ztrácí na třetí příčce jediný bod na vedoucí dvojici Villarreal, Slavia. Na výhře se dvěma góly podíleli Patrick Twumasi a Junior Kabananga a kazašský celek díky nim natáhl sérii domácí neporazitelnosti na 17 zápasů.

Hoffenheim v probíhající sezoně startuje v pohárech poprvé v klubové historii a prvního vítězství se dočkal na šestý pokus. Německý celek, za který Kadeřábek odehrál celý zápas, se zásluhou Benjaminiho Hüberna, Nadiema Amiriho a Nica Schulze ujal vedení 3:0, za hosty až v nastavení snížil Stefano Napoleoni.

Ve skupině G si po vítězství 2:1 nad Hapoelem Beer Ševa udržel vítěznou sérii rumunský celek FCSB a s plným počtem bodů vede tabulku před tříbodovou dvojicí Lugano, Plzeň. Poslední je Beer Ševa, za kterou český útočník Tomáš Pekhart nenastoupil a zápas strávil na lavičce.

Bez ztráty bodu je i ve skupině H Arsenal, který o výhře v Bělehradě rozhodl až pět minut před koncem díky krásnému gólu nůžkami Oliviera Girouda. Londýnský celek využil přesilovku po vyloučení Milana Rodiče z 80. minuty.

Třetí zápas vyhrál ve skupině L i Zenit Petrohrad, jenž si díky hattricku Emiliana Rigoniho poradil 3:1 s Rosenborgem. Ještě o gól víc dal však ve druhém duelu Willian José ze San Sebastianu, který díky němu rozstřílel Vardar Skopje 6:0. Makedonský celek tak navázal na debakl 0:5 z úvodního duelu s Petrohradem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud