19. října 2017 • 21:31

Zajíce střelecká forma netěší, když Slovácko nevyhrává

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalový reprezentant do 21 let Tomáš Zajíc skóroval už popáté v sezoně a je třetím nejlepším střelcem ligy, velkou radost z toho však dnes neměl. Jeho Slovácko opět ztratilo body po remíze 1:1 na hřišti Dukly.


"Nevím, jestli se dá říct, že mám formu, ale nemáme ji jako tým, protože nevyhráváme. Je jedno, kdo dává góly, hlavně musíme začít vyhrávat jako tým. Dnes to vzhledem k průběhu utkání zase bereme jako ztrátu," prohlásil útočník Slovácka, které z posledních 18 ligových duelů vyhrálo jediný.

Zajíc skóroval ve třetím venkovním utkání za sebou. Nejprve v Liberci v závěru zařídil remízu 1:1, následně v Brně jen snížil na 1:2. Tentokrát poslal Slovácko na Dukle do vedení, když zužitkoval chybu domácích a vyřešil brejk ve dvojici s Jakubem Petrem.

"Přitom jsem to Kubovi blbě nahrál na paty. Naštěstí mi to ještě vrátil a vyšlo to. Zasekl jsem míč, obránci proletěli a dal jsem to k tyči," vylíčil Zajíc, který je v tabulce střelců jen za Michaelem Krmenčíkem a Stanislavem Teclem.

Ke gólu mu hodně pomohla chyba domácího Štěpána Koreše, který po odvrácené ofenzivní standardce chtěl nahrát zpět na Branislava Miloševiče. Zajíc jeho pas vystihl a od půlky hřiště pádil na branku.

"Při standardce jsem osobně bránil hráče, ale jak jsme to odvrátili, tak jsme rychle vyběhl. Oni si to blbě nahráli, s čímž jsem trochu počítal, a byl z toho brejk," dodal Zajíc.

Chyba Koreše hodně mrzela a spoluhráčům se za ni omluvil. "Taková chyba se mi nestává ani na tréninku a stane se to za stavu 0:0 těsně před poločasem. Ten gól jde jasně za mnou a musím se klukům omluvit. Snad to příště napravím," prohlásil Koreš.

"Zajíce jsem viděl. Byl tam ale prostor 20 metrů, a kdybych to dal Braňovi do nohy, tak to otočí na druhou stranu a budeme pokračovat v útoku. Nevím, co se stalo. Prostě moje jasná chyba," dodal.

Spoluhráči se ho ale zastali. "Takový zkrat se občas stane a oni to dobře vyřešili. Zajíc to zkušeně proměnil," ocenil obránce Dukly Jakub Podaný, který nakonec zařídil konečnou remízu gólem po rohovém kopu.

"Na přední tyči to někdo prodloužil, já se to snažil zavřít u zadní tyče, kam to naštěstí propadlo a já už měl relativně snadnou pozici. Byly tam situace, které jsme měli využít a zápas otočit. Ale nepovedlo se to, takže jsme zklamaní, protože doma jsme chtěli tři body," dodal Podaný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud