22. října 2017 • 19:19

Chomutov prolomil sérii porážek vydřenou výhrou nad Pardubicemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Chomutova porazili v 16. extraligovém kole Pardubice těsně 3:2. Piráti tak ukončili sérii šesti po sobě jdoucích porážek a doma si v osmém vystoupení sezony připsali teprve podruhé plný bodový zisk. Výhru nad Dynamem řídil kapitán Michal Vondrka. Pětatřicetiletý forvard vstřelil dvě branky, přičemž druhým zásahem rozhodl v čase 58:09.


Piráti nastoupili v pozměněné sestavě, čímž kouč Růžička zareagoval na šňůru neúspěchů. Utkání začalo z obou stran opatrně. Do úvodní šance si najel po pravém křídle Skokan, ale v brankovišti zabránil zakončení Kacetl, jenž poté vytěsnil i nahození Sklenáře a tvrdou ránu Poletína z vrcholu levého kruhu. Od poloviny třetiny si oba celky zahrály přesilovku, ve které však ani jeden ze soupeřů neuspěl.

Do druhé části se přenesla hra ve čtyřech proti čtyřem po trestech těsně před přestávkou, čehož mohl využít Tomášek. Jeho bekhendu z hranice brankoviště vystavil stopku Lukeš. Vedení zajistil domácím ve 25. minutě Vondrka, jenž sám před gólmanem trefil pravý roh branky.

V polovině duelu byl hodně aktivní Starý, který nejprve sám neuspěl, ale poté byl strůjcem vyrovnávacího gólu, jelikož jeho ránu od modré čáry tečoval do sítě Beran. Po nastřelené tyčce Duškem, Valach čtyři vteřiny před vypršením Mojžíšova trestu úvodním gólem v sezoně vrátil vedení na pirátské hole.

Od začátku závěrečného dějství Piráti téměř nehráli v pěti, jelikož se krátce po sobě nechali vyloučit Lauko, Koblasa a Slovák. Ve druhém oslabení jel sám na gólmana Tomica, ale nepovedlo se mu zakončit. Pět vteřin po návratu Slováka si Rolinek počkal u pravé tyčky, odkud zamířil přesně a vyrovnal.

"Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme zápas jakkoliv zvládnou a konečně protrhnout sérii domácích porážek, která byla hrůzostrašná. Když padl gól na 2:2, nevypadalo to s námi dobře, ale přiklonilo se k nám štěstí," uvedl asistent chomutovského kouče Jan Šťastný.

O pár momentů později se mohl poprvé v extralize prosadit Havel, který ale z mezikruží selhal. Na začátku 59. minuty Skokan přihrál zpoza brány na Vondrku, jenž trefil bližší růžek Kacetlovy brány. "Jsem hrozně rád, že mi to tam padlo. Hlavně před koncem, když jsem zápas rozhodl, protože už jsme tři body opravdu potřebovali. Je to zpruha do dalšího pokračování," usmíval se Vondrka.

V posledních vteřinách to zkoušely Pardubice v šesti, k vyrovnání jim to nepomohlo.

"Utkání se mi nehodnotí dobře, protože to byl nehezký hokej. Se štěstím vyhráli domácí. Víc to hodnotit nebudu, protože by byly pokuty. Nedá se to hodnotit," prohlásil asistent hostujícího kouče Otakar Janecký.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud