23. října 2017 • 16:07

Slávistům trochu pokazila přebírání klíče Prahy prohra s Libercem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Slavie dnes převzali na Staroměstské radnici z rukou primátorky Adriany Krnáčové symbolický klíč města Prahy, který je určený pro vítěze derby. Červenobílí v září porazili Spartu doma 2:0 a putovní trofej získali potřetí od zavedení tradice na jaře 2013.


Slavnostní akt slávistům trochu zkalila nedělní ligová porážka 1:2 s Libercem. Červenobílí prohráli v nejvyšší soutěži po 36 zápasech a poprvé pod trenérem Jaroslavem Šilhavým a na vedoucí tým tabulky Plzeň ztrácejí po jedenácti kolech hrozivých jedenáct bodů.

"Úplně ideálně načasované to není, že jsme tady zrovna dnes. Ty vzpomínky na derby už jsou dá se říct pryč a teď je v nás tohle," řekl novinářům útočník Milan Škoda, který přebíral klíč v Brožíkově sálu spolu s obránci Janem Bořilem, Jakubem Jugasem a trenérem Šilhavým.

"Kdybychom včera vyhráli, tak bychom se tady smáli trošku víc než teď. Je to škoda, ztratili jsme tři body, ale teď jsme tu kvůli derby," doplnil Bořil.

Krnáčová se snažila stále zklamané slávisty rozveselit. "Je tam úsměv?" ptala se, když se s hráči a trenér fotila. "Po včerejšku nevím," reagoval Šilhavý. "Ježíšmarjá, vždyť je to jen jeden zápas. Nic si z toho včerejšku nedělejte," poznamenala primátorka.

Překvapila znalostmi o fotbale. "Včera jsem se dívala na Tottenham s Liverpoolem, protože tam trénuje můj oblíbený trenér Jürgen Klopp. Nemám ráda, co se děje v Česku kolem fotbalu, ale Slavia výborně reprezentuje v Evropě," připomněla, že červenobílí jsou momentálně jediným pražským zástupcem v pohárech.

Od týmu dostala Krnáčová slávistický dres. "Bylo to příjemné, že nás trochu nechala zapomenout na tu včerejší prohru, že jsme si vzpomněli na pocity v derby," řekl Šilhavý.

Pod jeho vedením červenobílí neprohráli ani jedno derby - vloni zvítězili 2:0 na Spartě a na jaře remizovali doma 1:1. Klíč tak Spartě nepůjčili už déle než rok.

"Svědčí to o tom, že jsme asi momentálně lepší než Sparta. Věřím, že to tak bude nadále," řekl Škoda, jenž dal vítězný gól posledního derby. "S příchodem nového majitele se Slavia ekonomicky obrovsky zvedla. Zkvalitnili jsme kádr a z toho pohledu je mužstvo silnější," dodal Šilhavý.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud