11. listopadu 2017 • 17:30

Jednadvacítka porazila San Marino a v kvalifikaci poprvé vyhrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Čeští fotbalisté do 21 let porazili doma San Marino 3:1 a ve třetím utkání kvalifikace mistrovství Evropy se dočkali prvního vítězství. Mladí reprezentanti se proti outsiderovi přes hodinu trápili v zakončení, ale v poslední půlhodině dal dva góly Tomáš Zajíc a jednou se prosadil Michal Sáček. V nastavení snížil Alessandro D'Addario.



Češi mají po třech utkáních kvalifikace na kontě čtyři body a ztrácejí osm bodů na vedoucí dvojici své skupiny Chorvatsko s Řeckem, oba týmy ale odehrály o zápas víc. V úterý se svěřenci trenéra Vítězslava Lavičky představí na hřišti Moldavska.

Na šampionát, který v roce 2019 budou hostit společně Itálie a San Marino, postoupí vítězové devíti kvalifikačních skupin, nejlepší čtyři celky z druhých příček čeká baráž o zbylá dvě místa.

Oproti říjnovému nevydařenému utkání v Chorvatsku, kde český tým prohrál vysoko 1:5, udělal trenér Lavička hned šest změn v základní sestavě. Kvůli vážnému zranění kolena chyběl kapitán Černý, po němž převzal pásku Kulhánek.

Mladíci v Ústí nad Labem od začátku získali převahu, ale do šancí se zpočátku přes zataženou obranu hostů dostávali složitě. Nejblíže ke gólu byl v první půli Trubač, který už v nastaveném čase trefil ze strany pouze tyč odkryté branky.

Češi pokračovali v zahazování šancí i po přestávce. Ve 47. minutě hlavičkoval nad Mihálik, pak se neprosadil ani Vaníček. "Lvíčata" zlomila své trápení až po hodině hry. Vaníčkovu střelu vyrazil brankář jen před Zajíce a ten pohodlně doklepl míč do sítě.

San Marinu začaly viditelně ubývat síly. V 68. minutě Zajíc z dorážky tentokrát jen napálil brankáře, vzápětí střídající Takács hlavičkoval do břevna, ale na konci 70. minuty už favorit zvýšil. Sáčkova střela z dálky prošla gólmanovi do sítě.

Český celek se uklidnil a v 76. minutě se podruhé trefil Zajíc, kterému nahrál před prázdnou branku Mihálik. Už ve třetí minutě nastavení domácí zaspali při přímém kopu a obránce D'Addario zaznamenal první gól San Marina v této kvalifikaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud