19. listopadu 2017 • 11:06

Fotbalista Daníček vidí cestu z krize ve dvou výhrách Slovácka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Slovácka Vlastimil Daníček jen těžko hledal slova po sobotní domácí prohře 1:4 se suverénním lídrem fotbalové ligy Plzní. Celek z Uherského Hradiště se propadl tabulkou až na čtrnácté místo s náskokem pouhého bodu na poslední dva týmy Karvinou a Baník Ostrava. Slovácko už jedenáct kol nevyhrálo a vstřelilo v těchto zápasech pouhé čtyři góly, podle Daníčka tým musí do konce podzimu tuto sérii zlomit.


Před zimní přestávkou Slovácko odehraje ještě utkání ve Zlíně a domácí zápas s Jihlavou. "Potřebujeme v posledních dvou podzimních kolech získat šest bodů," řekl Daníček novinářům.

"Na derby ve Zlíně se vždy těším ještě před zahájením soutěže. Nyní je konečně toto utkání před námi. Musíme rychle vstřebat poslední porážku a hned přepnout hlavy na tento výjimečný zápas, který bude hodně vyhrocený. Prostě bude to boj," dodal Daníček.

O osud Slovácka, které se pohybuje těsně nad sestupovým pásmem, se nebojí. "Máme hráčskou kvalitu, jen se nám výsledkově nedaří. Prostě jsme parta, která to zvládne," řekl.

V utkání proti Plzni musel při absenci zraněných středních obránců Bečky s Radou a vykartovaného Hofmanna zaskočit ze záložní řady na místě stopera. Společně s krajním obráncem Šimkem spolu hráli poprvé a trenér Michal Kordula si po zápase posteskl, že právě tento článek sestavy moc nefungoval.

Daníček po faulu na Kopice nabídl v závěru prvního poločasu soupeři pokutový kop, po kterém Plzeň získala dvoubrankový náskok. "Asi to byl faul. Nechal jsem se Kopicem školácky oběhnout. Zřejmě to bylo zbytečné. Nedokážu říci, zda to byl zlomový moment v zápase," uvedl obránce.

Přitom Slovácko, které povzbudila týden stará pohárová výhra v Plzni, vstoupilo do utkání odvážně. "Chtěli jsme hrát podobně jako v tomto zápase. Atraktivní a otevřený fotbal. Dnes se to ale nepovedlo," dodal Daníček.

Vysoká prohra ho mrzela i kvůli fanouškům. "Dostali jsme před nimi čtyři góly. Když jsme šli po zápase za nimi, tak nám ještě zatleskali. To mi přišlo hodně líto. Už i kvůli nim musíme poslední dvě podzimní kola zvládnout. Pro klid v zimní přestávce a dobrý vstup do jarní části," prohlásil Daníček.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud