19. listopadu 2017 • 18:32

Litvínov porazil poslední Jihlavu 3:0 a vzdálil se dnu tabulky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova porazili ve 23. kole extraligy poslední Jihlavu 3:0 a vzdálili se jí na rozdíl pěti bodů. Verva potřetí za sebou naplno bodovala a gólman Michael Petrásek k tomu přispěl čtvrtým čistým kontem v sezoně. O branky se postarali Richard Nejezchleb, Karel Kubát a Tomáš Matoušek. Dukla prohrála čtvrtý z posledních pěti duelů.


"Je to super, že se nám teď povedla série vítězných utkání, ale musíme v tom pokračovat. Konečně nám to tam padá, ale šancí máme daleko více, takže musíme ještě zlepšit produktivitu. Přijde mi, že jsme sebevědomější. Z kluků to spadlo, tak snad to tak půjde i nadále," řekl útočník Nejezchleb.

Jihlava se představila v Litvínově po více než 12 letech a v sestavě měla i novou posilu - útočníka Miloslava Čermáka, který přišel na hostování z prvoligového Motoru České Budějovice.

První šanci měl v páté minutě domácí Vandas, který zblízka dorážel po Trávníčkově nahození. Vzápětí zahrozil i Hübl, jenž švihem nepříjemně vypálil, ale Volden zasáhl ramenem. Litvínov byl při chuti, Jánský ale z rohu norského brankáře nepřekvapil. V 12. minutě se na Voldena řítil Černý, ale s blafákem do bekhendu neuspěl.

Ojedinělou jihlavskou šanci měl po Dietzově chybě Žálčík, Petrásek však jeho bekhendový pokus chytil. V 14. minutě se radovali z vedení domácí. Nejezchleb si několikrát vyměnil puk s Ihnacakem a bez problémů trefil odkrytou branku.

"Jsem samozřejmě rád za každou branku. Ale je jedno, jestli dám branku já nebo někdo jiný. Hlavní je tým," prohlásil Nejezchleb, který zaznamenal vítěznou trefu už ve třetím utkání za sebou. Čtyři vteřiny před první pauzou zvýšil obránce Kubát, jehož pokus nešťastně tečoval mimo Voldenův dosah Stříteský.

I druhá část měla podobný průběh. Domácí hráli s chutí a vytvářeli si jednu šanci za druhou. V 26. minutě trefil Nejezchleb jen boční síť a do další šance vybídl Jánského, jehož rána zamířila do brankové konstrukce.

Za Duklu zahrozil jen Šidlík, který vypálil od modré čáry, Petrásek ale puk bez problémů vyrazil. V 37. minutě pojistil náskok Vervy slovenský útočník Matoušek, který se ve 20. utkání v české extralize dočkal premiérové branky.

"Čekání bylo dlouhé, ale o to větší radost jsem měl. Spadl mi kámen ze srdce. Nepřipouštěl jsem si, že jsem nějaký střelec, ale v hlavě jsem to měl. Kluci mi přivezli puk, takže si ho dám do vitríny," prohlásil Matoušek.

Závěrečná třetina příliš vzruchu nepřinesla. Domácí si hlídali tříbrankový náskok a nepouštěli Jihlavu do vážnějších příležitostí. Dukla mohla snížit až v 54. minutě, ale puk po tečované střele odvrátil z brankoviště bek Sörvik. Skóre už se nezměnilo a Severočeši oplatili Jihlavě porážku 1:4 z jejího ledu.

"Jedeme domu bez bodu a mrzí to. Úvod zápasu nebyl špatný, ale z individuálních chyb jsme dostali branku. Branka v přesilové hře byla zlomová. Sice jsme měli příležitosti, ale nenašli jsme recept na to, jak vstřelit branku. Když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát," podotkl kouč Jihlavy Petr Vlk.

dč jip

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud