19. listopadu 2017 • 19:59

Basketbalisté Ústí porazili v derby Děčín a jsou třetí v lize

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisté Ústí nad Labem porazili v prvním severočeském derby sezony Děčín 81:75 a v ligové tabulce se před svého rivala dostali na třetí místo. Sluneta proti Děčínu uspěla po třech prohrách v řadě, naposledy soupeře porazila v březnu 2016.


Domácí duel rozhodli až v dramatické koncovce poté, co soupeř prohospodařil dvouciferný náskok. "My jsme hráli dobře 27 minut, tak jak jsme chtěli, ale už je to po několikáté, kdy jsme si vytvořili dílčí, dvouciferný náskok a pak se naše hra z nějakých důvodů rozsype, protože chceme hrát nějakou údržbu," zlobil se trenér Děčína Pavel Budínský. "Hrajeme pak s mentalitou, že chceme neprohrát, místo toho, abychom hráli tak, že chceme vyhrát," dodal.

I kouč Slunety Antonín Pištěcký uznal, že začátek zápasu jeho týmu nevyšel. "Prvních 25 minut jsme tahali za kratší konec. Tam jsme se po oddechovém čase nějak probrali," konstatoval s tím, že obrat pomohly nastartovat vydařené střely z dálky. "Dotáhli jsme se na nějaký přijatelnější rozdíl a potom jsme zapnuli i v obraně, bohužel u nás to jde ruku v ruce, že když se nám daří v útoku, nakopne nás to i do obrany, potřebovali bychom, aby to bylo obráceně. Nicméně slouží ke cti klukům, že ten zápas nezabalili," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud