19. listopadu 2017 • 20:00

Gulaš rozhodl dvěma góly o výhře vedoucí Plzně nad Vítkovicemi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté vedoucí Plzně porazili ve 23. kole extraligy Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech a připsali si již sedmou výhru v řadě. V dramatickém utkání dokázali třemi brankami ve třetí třetině dotáhnout dvakrát vítkovický náskok, když na 3:3 vyrovnal 16 vteřin před koncem normální hrací doby při hře bez brankáře Miroslav Indrák. Druhý bod zajistil domácím svojí druhou trefou v zápase Milan Gulaš.


"Bylo to velice těžké utkání proti tuhému soupeři. Měl skvělou taktiku a ještě mnohem víc nebezpečných brejků než třeba Chomutov. Jsem rád, že za stavu 0:2 jsme to nevzdali a dokázali jsme to otočit. Měli jsme ve třetí třetině velký tlak a v poslední třetině jsme si to vyrovnání zasloužili. Je to vzpruha do dalších zápasů," řekl po utkání jeho hrdina Gulaš.

Domácí měli v úvodu více ze hry, ale dobře se pohybující hosté pozorně bránili a ve čtvrté minutě v přesilovce z první šance udeřili. Vyloučení Hollwega potrestal díky teči Barankovy střely od modré čáry na brankovišti stojící Lev. Explzeňský útočník zahrozil vzápětí také pokusem po rychlém brejku.

"Těšil jsem se sem moc. Vyšlo to až na půlku sezony, tak jsem měl čas na to se pořádně připravit," komentoval Lev návrat do známého prostředí. "Bohužel jsme dobře rozehraný zápas ztratili 16 vteřin před koncem a prohráli jsme ho nakonec v nájezdech. Je to škoda, měli jsme si odsud už ty body odvézt," litoval ztráty dvou bodů.

Indiánům nepomohly k vyrovnaní ani dvě početní výhody. Mezi kruhy nekrytý Petr Straka totiž svojí ránu zápěstím namířil do břevna a proti Kratěnově střele bez přípravy stačil zasáhnout Dolejš. Vítkovický gólman dokázal vleže zastavit i Schleissovu teč bruslí mířící za čáru a na druhé straně krátce před první pauzou trefil od modré čáry Baranka jen pravou tyč.

Na začátku prostřední části Indiáni tlačili během početní výhody, ale v gólové šanci netrefil Stach z dorážky odkrytou branku. Vítkovičtí spoléhali na brejky, po akci dvou na jednoho dorážel Stránského střelu Květoň zblízka jen do hole ležícího gólmana Svobody. Hosty brzdila nedisciplinovanost, Gulaš ovšem v polovině utkání při přesilovce nepřelstil Dolejše ani po samostatném úniku.

Domácí zjednodušili hru a začali soupeře přehrávat, ale z mezikruží v zakončení selhal Petr Straka a Chalupa dorážkou přehodil kromě klečícího Dolejše i branku. Plzeňští nezvládli ve 37. minutě už šestou přesilovku a naopak inkasovali, když z velkého úhlu překvapil Roman bekhendem Svobodu. To jeho protějšek Dolejš svůj tým dlouho držel. V oslabení před druhou pauzou zastavil ránu Petra Straky z mezikruží. Ve 42. minutě ovšem propustil za svá záda nahození Moravčíka od červené čáry.

"Já jsem viděl na hřišti kousek místa, tak jsem se tam rozjel. Zahlédl jsem tam hráče Vítkovic, jak mě křižuje, tak jsem nechtěl puk zbytečně ztratit ve středním pásmu. Zkusil jsem to nahodit na bránu a nějak to tam propadlo. Pro gólmana určitě smolný gól, ale nám pomohl," popsal svoji kuriózní branku obránce Škody Michal Moravčík.

Poté hostující Kolouch neproměnil samostatný nájezd a po změnách v domácích útocích připravil ve 49. minutě Kratěna ideální přihrávkou snadnou trefu na 2:2 Gulašovi. O pouhých 18 vteřin později ale Kolouch zatáhl kotouč do plzeňské třetiny a jeho křížný pas zužitkoval trefou do odkryté branky na 2:3 Zdráhal. Vítkovičtí těsný náskok už téměř ubránili, ale při power play Indiánů dokázal z dorážky srovnat na 3:3 Indrák.

Prodloužení nerozhodlo a bonusový bod zajistil Plzni v šesté sérii rozstřelu jediný úspěšný exekutor Gulaš. "Brankář to ustál a měl jsem velké štěstí, že se mi to povedlo zvednout nad beton. Puky musí lítat nahoru a někudy mu to tam propadlo," popsal rozhodující nájezd Gulaš, který stačil Dolejšovi z bezprostřední blízkosti zvednout kotouč pod břevno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud