19. listopadu 2017 • 20:36

Hradec Králové vyhrál nad Chomutovem a posunul se na druhé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové zdolali ve 23. kole extraligy Chomutov 3:2 v prodloužení a posunuli se na druhé místo tabulky. Na vedoucí Plzeň ztrácí Mountfield stále pět bodů. O čtvrté výhře Východočechů za sebou rozhodl v čase 61:17 svou druhou trefou v utkání útočník Bedřich Köhler. Piráti si naopak připsali už pátou porážku v řadě.


První třetina nebyla příliš rušná, obrany jasně vládly. Oba gólmani - domácí Rybár i hostující Lukeš - proto neměli příliš mnoho práce a oba si v úvodním dějství připsali jen po třech zásazích. Největší možnost měl v 10. minutě domácí mladík Radovan Pavlík, jenže jeho pokus zblízka zablokoval jeden z obránců.

"Zdálo se mi, že to byl dobrý hokej, tvrdý a bojovný. I když 3:3 na střely po první třetině je málo. Neřekl bych, že to bylo opatrné. My jsme měli zápas ve svých rukách, ale pak jsme úplně přestali a Chomutov to dotáhl," řekl hradecký útočník Michal Dragoun.

Druhá část už byla mnohem rušnější. Hradečtí se dostali do dvougólového vedení zásluhou úspěšných přesilovek. Nejprve ve 26. minutě se po vhazování, které vyhrál centr Džerinš, dostal k puku Dragoun a bekhendovou střelou překonal Lukeše. Ten dostal v brance Pirátů přednost před slovenským reprezentantem Lacem.

Druhá hradecká branka byla klasická. Ve 35. minutě šéf přesilovky Bednář podržel puk a poté přesnou přihrávkou trefil hokejku nejlepšího hradeckého střelce Köhlera. Urostlý útočník dal čtvrtý přesilovkový gól v sezoně. V tu chvíli se zdálo, že Hradec půjde poměrně jistě za výhrou, jenže ve 40. minutě se hosté vrátili do hry. Lauko využil nedobrého bránění protivníka Cingela, lehce ho obehrál a snížil.

Ve třetí třetině se snažili hosté srovnat. Rybár sice nejprve ve 46. minutě zastavil v samostatném úniku Vladimíra Růžičku mladšího, ale hostům nakonec pomohla přesilovka. Vyrovnat dokázal v 50. minutě Flemming. Rybár nezasáhl, protože před ním Chomutovští dobře clonili.

"Byl to boj o každý centimetr ledu. Přijeli jsme s cílem získat nějaký ten bod. Za jeden jsme rádi, ale nakonec jsme jich mohli víc. Jenže jsme v prodloužení nezvládli standardní situaci," prohlásil asistent trenéra Chomutova Jan Šťastný.

Po vyrovnání se hrál urputný hokej, ani jeden tým neměl úplně vyložené příležitosti, a proto dospěl duel do prodloužení. Hradec v něm rozhodl při úniku tří proti jednomu, když po Dragounově přihrávce skóroval Köhler.

"Po buly to nějak propadlo a jeli jsme tři na jednoho. Vlastně celou dobu jsem byl připravený, že to budu dávat na Béďu (Köhlera). Soustředil jsem se na to. Výsledek ale bereme jako ztrátu, Chomutov prakticky nic neměl," dodal Dragoun.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud