20. listopadu 2017 • 22:09

FIA vrátí Manoru poplatek za letošní sezonu F1

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mezinárodní automobilová federace (FIA) se rozhodla vrátit bývalé stáji formule 1 Manor vstupní poplatek 521.289 dolarů (asi 11,348 milionu korun), který před rokem zaplatila za přihlášení do letošní sezony. V té ale tým nakonec nestartoval, protože v lednu musel kvůli insolvenci ukončit činnost.


FIA na svém webu uvedla, že vrátí vstupní poplatek snížený o administrativní náklady zástupcům Manor Group, kteří řeší zbylé pohledávky, jako gesto dobré vůle na pomoc s vyrovnáním nesplacených dluhů. Manor musel vloni uhradit základní poplatek 516.128 dolarů plus taxu 5161 dolarů za jeden získaný bod z roku 2016, aby ho FIA zařadila do startovní listiny pro sezonu 2017.

Stáj Manor nakonec ale do letošního ročníku nezasáhla. Tým byl kvůli dluhům od začátku ledna pod nucenou správou a jeho zástupcům se nepodařilo najít nového investora.

Manor ve formuli původně závodil pod názvem Virgin, následně jako Marussia, která se v roce 2014 kvůli dluhům ve výši 35 milionů liber rovněž dostala pod nucenou správu. Stáj poté zachránil nový majitel Stephen Fitzpatrick, ale investora se mu najít nepodařilo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud