16. prosince 2017 • 18:44

Olomoucké volejbalistky neuhrály v Prostějově ani set

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Prostějovské volejbalistky zůstaly neporažené i po 11. kole extraligy, v němž nastoupily proti dosud druhé Olomouci. Obhájkyně mistrovského titulu v domácím prostředí zvítězily 3:0 po setech 25:22, 25:23 a 25:22.


"V každé sadě nám chyběl kousíček, abychom ji získaly pro sebe. Vždycky jsme udělaly nějaké zbytečné chyby. Mohlo to skončit mnohem příznivěji," řekla olomoucká kapitánka Katarína Dudová. "Porážky 0:3 po tak rovnocenném boji je škoda," souhlasil kouč hostujícího celku Jiří Teplý.

Na jaře olomoucké hráčky odehrály s prostějovskými favoritkami zcela vyrovnanou finálovou sérii, Prostějov nakonec získal titul až po vítězství 3:2 v rozhodujícím pátém zápasu. V nové sezoně se přední moravské týmy utkaly podruhé, v úvodu extraligy prohrála Olomouc doma 1:3. To byla dosud její jediná porážka.

Tentokrát ale olomoucké volejbalistky nezískaly ani set, přestože byly lepší na bloku i na podání. "Samy jsme soupeřkám pomáhaly zbytečnými chybami při lehkých míčích, hlavně proto byl průběh tak vyrovnaný," řekla kapitánka prostějovského týmu Kathleen Weissová.

Na druhém místě tabulky vystřídala olomoucký tým Ostrava, která zvítězila 3:0 ve Šternberku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud