16. prosince 2017 • 20:22

Souboj lídrů volejbalové extraligy vyhrál v pěti setech Liberec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalisté Liberce udrželi první místo v extraligové tabulce. V hale druhého Kladna, které je na jaře vyřadilo v semifinále play off, zvítězili 3:2 a vedou o tři body.


Kladno sice dominovalo na bloku (18:2), ale hosté mu zase nastříleli osm es. V libereckém týmu si smečař Tomáš Kriško připsal 21 bodů a předčil i univerzála Štokra.

Zápas skončil po podání libereckého nahrávače Janoucha, které domácí Šulista nedokázal zpracovat. Dukla v páté sadě zvítězila 17:15. "Ve čtvrtém setu jsme měli tříbodový náskok, ale bohužel jsme v něm zvítězit nedokázali. I tak jsem rád, že jsme zápas dovedli do úspěšného konce," řekl trenér Liberce Michal Nekola na svazovém webu.

O bod za Kladnem jsou třetí České Budějovice, které odehrály o zápas méně. Jihočeši doma porazili Příbram 3:0, i když se znovu museli obejít bez zraněného Kryštofa. Na liberu ho nahradil Michálek.

Dramatické vyvrcholení úvodní sady ukončil blokem Ondrovič a domácí vyhráli 30:28. "O vítězství rozhodla hlavně koncovka prvního setu, kdy to bylo z obou stran trochu nervózní, s řadou nepřesností. Pak už jsme si to vítězství pohlídali," řekl spolupracovnici ČTK domácí smečař Tomáš Fila.

Uspělo i čtvrté Karlovarsko, v hale poslední Odoleny Vody taktéž neztratilo set. "Jsem rád, že hráči nic nepodcenili a přistoupili k utkání tak, jak se sluší a patří," prohlásil trenér vítězů Jiří Novák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud