Jiří Punčochář
20. listopadu 2015 • 21:51

Nová hala pro Kometu? To je projekt (nejen) ze sentimentu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ohánět se slovem „většina“ je ošemetné, ale věřím, že nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že většina brněnských sportovních fanoušků by si přála hokej (i fotbal) vidět v lokalitě za lužáneckým parkem. Buď tam slavili tituly Zbrojovky a Komety sami, nebo tam chodili jejich dědové a otcové, buď jak buď, k Lužánkám mají Brňané silný vztah.



U fanoušků je to především sentiment, který jim pohled na vizualizaci nové hokejové arény vhání dojetí do očí. Kometa se svým silným zázemím poptávce vyhovuje, určitě ale nejde do projektu za stovky milionů jen z nostalgie. Ví, že na rozdíl od předchozích plánů a vizí nazrál čas k akci.

Pragmaticky nejde s halou do bohunického Campusu nebo na výstaviště, o čemž se taky mluvilo, ale za Lužánky.

Pozemky tam vlastní město, k jehož souhlasu má nyní díky stabilním vztahům blíž než k jiným, stadion už na vymodleném místě byl, takže není potřeba složitě hledat a nacházet jeho usazení na „zelené“ louce, investiční partner je myšlence nakloněn.

Navíc Kometa nemusí nutně spěchat, hrát má kde. Není nucena ke kompromisům z kalupu, v němž by něco mohla přehlédnout nebo na sebe uplést nevýhodný bič. Halu může mít přesně takovou, jakou chce.

Tak proč čekat na nějaké příště.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud