Tomáš Podvín
16. července 2017 • 21:00

Jasný systém i zdvojené posty. Slavia je na úvod sezony připravena

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle se fanouškům v Edenu muselo líbit. Slavia předvedla v generálce na novou sezonu velmi dobrý výkon a porazila Nice 4:1. Ačkoliv francouzský tým nechal doma některé opory, herní projev „sešívaných“ dal jasnou zprávu. Slavia je na velké výzvy, které ji čekají, připravena.



Bylo by hloupé vysokou výhru nad Nice přeceňovat a myslet si, že teď vše půjde samo. To ani náhodou. Mnohem důležitější než samotný výsledek byl ovšem způsob, kterým se Slavia prezentovala. Především to, jak všichni hráči svědomitě plnili své úkoly na hřišti, muselo trenéra Jaroslava Šilhavého hodně těšit.

Na domácích fotbalistech bylo znát, že přesně vědí, jak se chtějí prezentovat. Systém s pěti záložníky a jedním hrotovým útočníkem fungoval výborně. Slávisté dělali soupeři velké problémy organizovaným presinkem, sami ho přitom do velkých šancí nepouštěli. I kombinace dávala smysl.

Vlastně jen jednou hráči Slavie skutečně propadli. A hned byli potrestáni. Jediný gól Nice totiž přišel po hodně nezvládnuté obranné standardní situaci, kdy hlavičkující hráč vyplaval úplně sám před brankářem Laštůvkou. To je ten zdvižený prst, všechno perfektní určitě ještě není.

Klady ale nad negativy jednoznačně zvítězily. Kromě již zmiňovaného velmi dobře zvládnutého systému musely kouče Šilhavého potěšit i mnohé individuální výkony. V prvním poločase vyčníval nad ostatními Portugalec Danny, v tom druhém na sebe strhl pozornost hlavně fantastický Mick van Buren. Pověst kanonýra zase potvrdil Milan Škoda .

Zároveň se ukázalo, že má Slavia kvalitně zdvojené posty, což je před náročnou sezonou hodně důležité. Například na postu defenzivního záložníka odehráli velmi dobře své poločasy Tomáš Souček i Michael Ngadeu. O ofenzivě se snad ani nemá cenu bavit. Jedinou možnou slabinou by mohly být posty krajních obránců, i když třeba Jan Bořil předvedl ve druhé půli vynikající výkon.

Suma sumárum, Slavia evidentně využila letní přestávku výborně. A na vyladění některých much má ještě do prvního zápasu 3. předkola Ligy mistrů čas. Výbornou zprávou pro Pražany je, že jich moc není. A trenér Šilhavý bude mít zamotanou hlavu spíše z toho, koho ze základní sestavy vynechat, než z toho, koho postavit. A to je vždy příjemné dilema.

Slavia - Nice: Van Burenova show! Druhým gólem zvýšil na 4:1
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: Výborný Van Buren se prosadil i střelecky a je to 3:1
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: Škoda si naběhl na Van Burenovu přihrávku a Slavia vede 2:1
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: Škoda proměnil penaltu za ruku a bylo to 1:1
Video se připravuje ...

Slavia - Nice: díra při standardce a hosté šli do vedení 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud