14. července 2017 • 14:30

Dát gól BATE? Danny ze Slavie už to dokázal. Los nám přál, řekl Tvrdík

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uplynulo devět let, co BATE Borisov prohrálo v Lize mistrů s Petrohradem 0:2 a jeden gól mu dal... Ano, Danny, nová hvězdná posila Slavie. Portugalský záložník by si rád takový scénář zopakoval v 3. předkole Ligy mistrů. "BATE znám velmi dobře. Nicméně musíme být připraveni a být sebevědomí,“ prohlásil Danny pro klubový web po dnešním losu. Aby ale došlo k souboji s BATE, musí běloruský klub zvládnout odvetu 2. předkola proti Alaškertu (první zápas skončil 1:1). Většina hráčů Slavie nepochybuje, že to to tak dopadne, šéf klubu Jaroslav Tvrdík by cokoliv mimo postup bral jako zklamání.



Psal se 5. listopad roku 2008. Na promrzlém stadionu v Minsku se v rámci základní skupiny Ligy mistrů střetli BATE Borisov a Zenit Petrohrad. Šlo v podstatě o souboj o třetí místo ve skupině, jelikož v ní byli také giganti Real Madrid a Juventus. Zápas skončil lépe pro ruský tým, který vyhrál 2:0.

I zásluhou Dannyho, jenž zvyšoval náskok Zenitu v nastaveném čase. Na svůj tehdejší gól nezapomněl záložník Slavie ani po téměř devíti letech. S dalším možným soupeřem Slavie už takové zkušenosti nemá. „Alaškert příliš neznám, ale uhráli v Bělorusku dobrý výsledek,“ doplnil Portugalec, který má s evropskými poháry velké zkušenosti.

Dannyho parády, dříč Rotaň a hvězdný Altintop. Podívejte se, co umí posily Slavie
Video se připravuje ...

Také slávistický střelec Milan Škoda očekává souboj s BATE jako tradičním účastníkem Ligy mistrů, ve které se do základní skupiny probojoval už pětkrát. „Mluvil jsem o tom zápase v Bělorusku s kamarádem, který utkání viděl a říkal, že BATE bylo mnohem lepší a dostalo smolný gól. Takže pro mě jsou určitě favoritem na postup, i když budou hrát venku,“ uvedl Škoda.

Podle šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka si musí Slavia dát za cíl postup. "V Lize mistrů není lehkých soupeřů, ale nebudeme alibisti. Los nám přál a cokoliv jiného než postup do 4. předkola LM bude velké zklamání," uvedl na twitteru.

Trenér Slavie Jaroslav Šilhavý upozorňuje především na zkušenosti běloruského týmu z evropských pohárů v posledních letech. „Papírově byli v osudí asi těžší soupeři, ale BATE má obrovské zkušenosti z poslední doby. Podcenit nelze nikoho,“ řekl kouč, který se chystá začít sbírat informace o obou možných soupeřích.

Slávisté si pochvalují, že úvodní zápas odehrají 25., nebo 26. července doma v Edenu. „Asi je to dobré. Můžeme doma uhrát nějaký dobrý výsledek, nejlépe s nulou. A venku věřím, že branku vstřelíme, protože jsme v ofenzivě silní,“ svěřil se záložník  Josef Hušbauer .

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud