František Prachař
8. srpna 2012 • 08:01

Maki a Kiki hledají sponzora. Volejbalové krásky potřebují 2 miliony

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO + VIDEO | Muži z celého světa z nich nemohli spustit oči. Dostávaly nabídky k sňatku z brazilské pláže Copacabana, vyfotit se s nimi přišla i hvězda basketbalové NBA Kevin Durant. Dělené páté místo a půvabný projev na Hrách v Londýně udělaly z Markéty Slukové a Kristýny Kolocové žádané zboží. Plážové volejbalistky ale věří, že životní výsledek zúročí i jinak. Po třech letech práce by konečně chtěly sponzora.



Páté místo je letos jejich osudem. Plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová už čtyřikrát skončily na této příčce v rámci turnajů Světového okruhu a stejně dopadly i nyní na Hrách v Londýně.

Když olympijskou pouť českých krásek ukončily v neděli večer po velkém boji ve čtvrtfinále Američanky Kessyová s Rossovou (23:25, 18:21), převládal v jejich tvářích smutek. Zároveň však obě slečny doufaly, že jim nejcennější výsledek kariéry pomůže zlepšit podmínky pro přípravu.

„Doufáme, že jsme se trochu ukázaly a snad se ocení, že je to tvrdá práce a že se jen neopalujeme. Snad jsme zaujaly nějakého finančního partnera,“ říkala po konci turnaje Sluková, jež byla čtenáři portálu iSport.cz zvolena nejhezčí českou sportovkyní.

Dosud totiž český pár obdivoval celý svět zejména díky šarmu.

S dívkami, jež na písku nosily červené a bílé bikiny, se přišla ke kurtům vyfotit i basketbalová superstar z NBA Kevin Durant.

Jakmile nastoupily na hřiště na londýnské Horse Guarde Parade, sklidily aplaus 15tisícového kotle a těšily se mnohem větší popularitě než skupina roztleskávaček a tanečnic. Vedle toho jim chodila spousta dvojsmyslných mailů včetně nabídek k sňatku. Smůlou ctitelů je, že jsou obě už dlouho zadané.

„Markétě nabízel nějaký 46letý pán z Copacabany, jestli si ho nechce vzít a přestěhovat se k němu. Je to roztomilé, spousta lidí se nás ptá, jestli nechceme jít na rande. Je to vtipné,“ popisovala Kolocová.

Radostné objetí - Češky to dokázaly
Radostné objetí - Češky to dokázaly

„My jsme ale v tomhle ještě takové pokorné, takže podepíšeme snad všechno, co nám kdo podstrčí do ruky. Až na ty sňatky jsme nikoho neodmítly,“ doplnila Sluková, jejíž rakouský přítel Simon Nausch je zároveň i trenérem dvojice.

Z lichotek však beachvolejbalistky dosud neměly nic jiného než dobrý pocit. Slečny přezdívané Kiki a Maki spolu hrají už tři roky, ale bez zájmu sponzorů dosud musely do svých kariér dost investovat. Roční rozpočet na sezonu mají kvůli cestování po celém světě zhruba dva miliony korun.

Teprve v poslední době se jim dřina začala vracet. Za pátá místa ve Světovém okruhu si přišly vždy na 250 tisíc korun. Když se kvalifikovaly do Londýna, dostaly dotaci i od svazu, jenž je předtím neměl zrovna v centru zájmu. Podpora však přišla hlavně díky tomu, že Český olympijský výbor (ČOV) dával na každého reprezentanta zhruba sto tisíc korun.

„Kdybychom našly sponzora, daly bychom peníze do přípravy na příští rok. Třeba za soustředění v Africe, abychom měly stejnou přípravu jako ti top hráči kolem nás, na které nám zatím pořád na příjmu i na přihrávce kousek chybí,“ tvrdila Kolocová.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud