23. června 2017 • 08:42

NBA draftovala talenty. Jedničkou se stal Fultz, získala ho Philadelphia

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedničkou draftu basketbalové NBA se stal rozehrávač Markelle Fultz. Devatenáctiletého hráče, vysokého 193 centimetrů, si vybrala Philadelphia. Pensylvánský celek volil jako první podruhé za sebou, před rokem si vzal křídelního hráče Bena Simmonse.



Fultz má za sebou povedenou sezonu, byť Washingtonu Huskies k úspěchu jeho výkony nepomohly. V průměru za zápas nasbíral 23,2 bodu, 5,9 asistencí a měl 5,7 doskoku. "Na škole jsem trenérovi řekl, že chci být nejlepší hráč v zemi a také jedničkou draftu. Byl to můj cíl," uvedl Fultz.

Dvojkou letošního draftu se stal další rozehrávač Lonzo Ball z UCLA, kterého získali Los Angeles Lakers. Jako třetí přišel na řadu Boston a zvolil si Jasona Tatuma z Duke. Čtvrtý Phoenix si vybral Joshe Jacksona z Kansasu a Sacramento poté vzalo De'Arona Foxe z Kentucky.

Prvním evropským hráčem byl Lauri Markkanen z Finska na sedmém místě, který zamířil do Minnesoty. Hned po něm si New York Knicks vybrali Francouze Franka Ntilikinu, jenž se hned po draftu vracel domů, aby pomohl Štrasburku v dnešním rozhodujícím pátém finále francouzské ligy.

Markelle Fultz ovládl letošní draft a bude hrát za Philadelphii
Markelle Fultz ovládl letošní draft a bude hrát za Philadelphii

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud