3. března 2012 • 23:47

Kličko nekličkoval. Jubilejní 50. knokaut stihnul už ve 4. kole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTOGALERIE | Vladimir Kličko zůstal mistrem světa v boxu těžké váhy organizací WBO, WBA, IBF a IBO. Pětatřicetiletý ukrajinský šampion dnes v Düsseldorfu knokautoval francouzského vyzyvatele Jeana-Marka Mormecka. Před 50.000 diváky ukončil zápas už ve čtvrtém kole.



Mladší ze slavné bratrské dvojice ve svém 60. utkání v profesionálním ringu zvítězil už po padesáté knokautem, celkem vybojoval 57. vítězství. Přemožitele nenašel od dubna 2004.

Ve svém dvacátém duelu o titul měl Kličko od prvních okamžiků převahu. O 17 centimetrů menší Mormeck se prakticky nedostal k žádnému úderu. Ukrajinec si jej držel levou rukou od těla a pokusy soupeře o přiblížení šikovně eliminoval tím, že se na něj zavěsil. Zápas tak byl často přerušován.

Stačily tři údery a Francouz byl na zemi
Video se připravuje ...

Aktivní Kličko ale také při každé příležitosti rozdával údery, už ve druhém kole poslal soupeře do kolen a došlo na první počítání. Ve čtvrtém kole pak přesným úderem přední levou rukou Mormeckem otřásl a vzápětí nekrytého soupeře poslal pravou k zemi. Rozhodčí vzápětí zápas ukončil.

O čtyři roky starší Mormeck se chtěl stát prvním francouzským šampionem těžké váhy v historii. V 41. utkání v kariéře si ale připsal pátou porážku.

Jeden z úderů kombinace, která nakonec rozhodla
Jeden z úderů kombinace, která nakonec rozhodla

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud