23. ledna 2016 • 21:57

Auto čelně smetlo šest hvězdných cyklistů, jelo po špatné straně

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest cyklistů předního týmu Giant Alpecin skončilo s nejrůznějšími zraněními v nemocnici poté, co do jejich skupiny během tréninku ve Španělsku čelně najelo auto. Řidička, podle španělských médií britské národnosti, jela v běžné rychlosti po špatné straně silnici. Mezi zraněnými je i hvězda John Degenkolb, dalšími postiženými jsou Warren Barguil, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Ramon Sinkeldam a Max Walscheid.



Zničená kola zůstala vedle silnice nedaleko španělského Calpe, oblíbeného místa tréninkových kempů předních cyklistických týmů. Ti z týmu Giant Alpecin se stali oběťmi hrozivě vypadající nehody po čelním střetu s automobilem.

Španělská média informují o tom, že dva z nich jsou ve vážném stavu ve dvou různých nemocnicích. Jeden závodník byl převezen vrtulníkem do Alicante.

Vážně zraněným je údajně 27 let, což je rovněž věk hvězdného Johna Degencolba, loňského vítěze slavného závodu Paříž-Roubaix nebo klasiky Milán-San Remo.

„Celý tým je v šoku. Řešíme některé vážné problémy, zároveň si ale uvědomujeme, jaké štěstí jsme měli. Všichni jsou při vědomí a ve stabilizovaném stavu,“ řekl Anko Boelens, lékař týmu Giant Alpecin.

Degenkolb se následně sám ozval na facebookovém profilu během převozu z jedné nemocnice do druhé. „Daří se mi jakž takž dobře. Rány na stehně, ruce a ústech mi šili v narkóze a teď jsem v sanitce na cestě do Valencie, do větší nemocnice. Tam mi budou zachraňovat ukazováček na ledě ruce. Z ruky mi akorát visel,“ popsal svá zranění německý závodník.

Další zranění utrpěli podle prvních zpráv otřesy mozku, zlomeniny a jsou potlučení.

Nehoda se stala odpoledne v horách nedaleko Calpe. Cyklisté jeli po správné straně silnice, britská řidička po špatné.

Událost otřásla cyklisty po celém světě. Svá přání brzkého uzdravení a podporu vyjádřili Chris Froome, vítěz Tour de France, Fabian Cancellara nebo Nicholas Roche.

Nicholas Roche: Moc mě mrzí, co se stalo v Calpe! Brzy se uzdravte, kluci!
Nicholas Roche: Moc mě mrzí, co se stalo v Calpe! Brzy se uzdravte, kluci!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud