Miroslav Horák
26. prosince 2013 • 19:00

Konec nadějí! Hertl do Soči nejede. Není šance, oznámil Hadamczik

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhé týdny bez hokeje čekají Tomáše Hertla. A bohužel nejen to. Během pauzy zaviněné zraněním kolene přijde o svoje první olympijské hry. Ani Tomáš Hertl, ani český fanoušek nezjistí, jak by mu to na únorovém sletu hvězd v Soči šlo. Kouč Alois Hadamczik pro iSport.cz uvedl, že jméno útočníka San Jose se v nominaci neocitne.



Hertl půjde příští týden na operaci, tu mu před týdnem vyřídil kapitán Los Angeles Dustin Brown. Srážku s lídrem Kings nevydrželo koleno dvacetiletého Hertla a po sérii vyšetření vyšlo najevo, že operace je jediné možné řešení.

Délka pauzy? Minimálně měsíc, v klubu však počítají, že svoji novou hvězdu budou postrádat ještě déle. Mluví se dokonce o předčasném konci ročníku...

A jelikož trenér Hadamczik už 6. ledna (o jeden den dříve oproti původnímu plánu) oznámí tým vyslanců pro Soči, nedokáže si sám představit, že by na konečnou soupisku napsal zdravotně neschopného hokejistu.

„Šance není veškerá žádná. Ani teoretická. Tomáš nebude dlouho trénovat, odejde mu svalová hmota... Teď budeme muset postavit co nejlepší nominaci bez Tomáše,“ mrzí kouče Hertlova ztráta.

Tomáš Hertl se po tomto střetu do zápasu nevrátil.
Tomáš Hertl se po tomto střetu do zápasu nevrátil.

Sám měl přitom bývalého slávistu vysoko postaveného ve svých plánech.

„Tomáše jsem měl v základní sestavě, vůbec jsem o jeho startu na olympiádě nepochyboval. Hraje v prvním útoku jednoho z nejlepších týmů NHL, a byť sice na jaře nedal žádný gól na mistrovství světa, všichni jsme viděli, jak dobře hrál. Je to velká škoda pro nás a samozřejmě i pro něj,“ lituje Alois Hadamczik.

Více čtěte v pátečním vydání deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud