5. prosince 2014 • 17:20

Znakařka Baumrtová ve finále ztratila, na MS doplavala osmá

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Simona Baumrtová obsadila na mistrovství světa v krátkém bazénu v Dauhá osmé místo v závodě na 200 metrů znak. Časem 2:04,24 mírně zaostala za svým dopoledním výkonem z rozplavby a neporazila žádnou z finálových soupeřek. Ve světovém rekordu 1:59,23 zvítězila maďarská hvězda Katinka Hosszúová, jež jako první žena v historii zaplavala tuto trať pod dvě minuty.



Baumrtová po středečním nezdaru na poloviční trati, kde byla v semifinále první nepostupující, prošla poprvé v Kataru do finále časem 2:03,95. Zaostala tím o 89 setin za vlastním českým rekordem a odpoledne se k němu už nepřiblížila. Na první obrátce byla ještě pátá, ale s každým dalším mezičasem jedno místo ztratila. Její české maximum 2:03,06 by stačilo na šesté místo

Hosszúová si doplavala pro druhý titul a druhý světový rekord po čtvrteční stovce. Z čela tabulek tentokrát vymazala o plných osm desetin sekundy tři roky starý výkon Američanky Missy Franklinové.

Světový rekord padl i v ženské štafetě na 4x50 metrů polohově, v níž Dánky časem 1:44,04 zlepšily maximum skoro o dvě sekundy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud