5. dubna 2013 • 11:02

Samková je ve Špindlu největší hvězda, závodit můžete i vy!

Autor: pv
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci dubna jí bude teprve dvacet let, přesto je česká snowboardistka Eva Samková největší hvězdou víkendové show Burton Špindl Spring Session ve Ski areálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně.



Akce na závěr sezony, kde nechce chybět žádný snowboardista, se letos pořádá už posedmé. Začala ve čtvrtek a skončí v neděli. „Je to spíš pohodová show, než závod. Jde hlavně o to užít si to,“ vysvětluje Samková.

Eva Samková v civilu Eva Samková v civiluFoto spo

Ta v letošní sezoně vybojovala třetí titul juniorské mistryně světa ve snowboardcrossu a v celkovém hodnocení Světového poháru skončila těsně
pod stupni vítězů čtvrtá.

Stejně jako v předchozích letech je program rozdělen do čtyř dní. Pro registrované závodníky jsou připraveny tři soutěže. Nejprestižnější z nich je vyhlášení Best Rider, tedy jezdce, který nejvíce během všech dní zaujme porotu. Ta bude všechny přítomné sledovat v disciplínách Helishooting, Anon Big Air Fortune a Burton Corner Session.

Ale pozor! Burton Easy Park na Hromovce bude hostit i soutěž určenou veřejnosti. Přihlásit se do ní mohou snowboardisté, kteří si netroufají na velké skoky, ale mají chuť poměřit síly s ostatními.

Kromě ježdění na trati si můžou návštěvníci akce vychutnat i nadupaný večerní program. Přímo pod sjezdovkou budou v obřím stanu vidět a především slyšet třeba Monkey Business, Navigators, Prago Union nebo třeba slavný britský DJ Benji Boko.

Oficiální plakát k Spring sessions Oficiální plakát k Spring sessionsFoto spo

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud