23. října 2013 • 16:00

Srbsko se bojí o Tipsareviče! Nastoupí proti Čechům Lajovič?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský tenis hledá případnou náhradu za Janka Tipsareviče na finále Davisova poháru proti České republice. Děvatadvacetiletý hráč totiž skončil svou pouť po turnajích okruhu ATP kvůli zranění nohy.



Celé Srbsko sleduje situaci kolem Janka Tipsareviče. Týmová dvojka si totiž na turnaji ve Valencii poranila nohu a ukončila tak sezónu pro okruh ATP. Zdaleka není jasné, jestli se dá dopořádku na finále, které se koná v Bělehradě.

"Sezóna, která byla podprůměrná, pro mě kvůli velkým bolestem skončila. Radši se chci dát včas do pořádku, než abych kulhal z jednoho turnaje na druhý," vysvětluje Tipsarevič, kterému se sezóna vůbec nepovedla. 

V nepovedené sezóně hrálo velkou roli právě zranění, což sám povtrdil i srbský tenista: "Mám se zraněním problémy už delší dobu a hrát s bolestmi není moc velká zábava."

Situaci týmové dvojky bedlivě sleduje hlavně kapitán srbského výběru Bogdan Obradovič, kterému zajisté po prohlášení Tipsareviče přibyly vrásky na čele. Sice se může spolehnout na světovou dvojku Novaka Djokoviče, ale kdo dál?

V žebříčku ATP si nejlépe vede Viktor Troicki, který se drží na 77. místě. Ten si však odpykává osmnáctiměsíční trest za doping. A tak by přišla řada na mladíčka Dušana Lajoviče, který okupuje 136. příčku světa. S ním se neutkal ani jeden z českých tenistů.

Pro český tým by absence Tipsareviče byla velkou výhodou pro finálová utkání. Tomáš Berdych má sice se srbským borcem vyrovnanou bilanci, ale co se týče tvrdého povrchu, který zvolili Srbové pro finále, ztrácí v poměru 2:1 na zápasy.

Ještě hůř na tom je Radek Štěpánek, který urputného Srba porazil jen jednou ze čtyř zápasu a to před čtyřmi lety.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud