21. srpna 2013 • 13:57

Královna třísetových zápasů. Žádná jich nehraje víc než Kvitová

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčí bezpečně proměňuje penaltu, 1:0 pro Letenské!
Hradec Králové - Slavia: Zadražil fantasticky vychytal Chytila
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud Petra Kvitová letos nastoupí k zápasu, existuje padesátiprocentní šance, že se utkání protáhne do tří setů. V prvním kole v New Havenu otočila obhájkyně titulu duel s Němkou Annikou Beckovou a triumfovala 4:6, 6:3, 6:3. Byl to již její letošní 27. třísetový duel, což je podle statistik WTA nejvíc ze všech hráček elitní stovky žebříčku.



Kvitová zatím letos odehrála 54 utkání ( bilance 38:16), rovná polovina z nich šla do rozhodující sady. Úspěšnost české tenistky v třísetových duelech je pozitivní, 16 jich vyhrála a 11 ztratila.

Pod špatným startem do duelu s Beckovou, 49. hráčkou žebříčku, se mohl podepsat i náročný předchozí program Kvitové. V pondělí ji totiž na kurt nepustil déšť, navíc se jí nečekaně změnila soupeřka, když se Urszula Radwaňská odhlásila kvůli nemoci a nahradila ji Němka.

„Výkon nebyl nic moc,“ uznala sama Kvitová, která v úvodní sadě vedla 4:2, prohrála však pět gamů za sebou a najednou ztrácela 4:6 a 0:1 s brejkem ve druhém setu. „Necítila jsem se moc dobře, navíc jsem začala být negativní. Ale bojovala jsem dál o každý bod a podržel mě return,“ pravila Kvitová, která svých 6 dvojchyb a pět ztracených gamů při vlastním servisu vykompenzovala sedmi úspěšnými brejky soupeřčina podání.

I poslední zápas ukazuje, jak náročnou a především upracovanou sezonu česká tenistka hraje. New Haven je již jejím letošním 17. turnajem, v předchozích dvou sezonách jich do US Open odehrála pokaždé o tři méně.

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud