17. listopadu 2014 • 19:20

Mezi Švýcary to vře: Wawrinka se pustil do Federerovy Mirky

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají dovést svoji zemi k historickému triumfu v Davisově poháru. Bitva o titul začíná ve francouzském Lille již tento pátek a k dvojici Roger Federer-Stanislas Wawrinka shlíží celé Švýcarsko. Do ideálního vztahu ale oběma tenisovým hvězdám pořádný kus chybí.



Další vrásky na tvářích fanoušků přibyly nejen kvůli Federerovu zranění,  které ho vyřadilo z finálového boje na Turnaji mistrů s Novakem Djokovičem , ale i dalšímu možnému konfliktu s Wawrinkou, kterého světová dvojka porazila v semifinálové bitvě poté, kdy odvracela čtyři mečboly.

Je celkem veřejným tajemstvím, že si Roger Fededer a jeho mladší krajan vzájemné gratulace k narozeninám asi nepíší. A po letošním Turnaji mistrů to nebude o nic lepší.

Roger Federer se omluvil fanouškůmFoto Reuters

Před nedávnem obvinil rodák z Lousanne svého slavnějšího kolegu, že dává přednost své kariéře před reprezentací, aby vzápětí vše žehlil superlativy na jeho adresu.

Napjatý vztah obou hvězd však má pokračování. Vše mělo začít ještě předtím, než Federer odpískal kvůli zranění zad finálovou bitvu s Djokovičem.

"Je mi moc líto, že nemohu do finále nastoupit. Nejsem ale v takové kondici, abych mohl hrát. Nechtěl jsem, aby to tahle dopadlo, ale nejde to jinak. Vím, že řada fanoušků bude velmi zklamána, finále Turnaje mistrů je pro mě vrchol kariéry. Moc mě to mrzí," říkal divákům přímo na dvorci Federer.

Spory s Wawrinkou

Londýnští příznivci jeho vysvětlení ocenili potleskem, ne tak přívětivě se však na celou záležitost kouká legendární John McEnroe. "Něco vážného proběhlo mezi Rogerem a Stanem bezprostředně po semifinálovém zápase (Federer vyhrál 4:6, 7:6, 7:5). Byli spolu v šatně a vedli mezi sebou dlouhý hovor," říkala americká legenda v rozhovoru pro ESBN.

Stanislas Wawrinka v úvodním utkání na Turnaji mistrů s Tomášem BerdychemFoto ČTK/AP
Co bylo tématem debaty, se však pětapadesátiletá legenda tipnout netroufla. Podle spekulací tisku byly bodem sporu hlasité zvuky z Federerovy lože, které vítěze Australian Open rušily během semifinálového utkání.

Ty mohla mít údajně na svědomí žena bývalé světové jedničky Mirka Federerová. "Něco podobného se ozývalo z jeho boxu již během letošního Wimbledonu," řekl pro francouzskou televizi Wawrinka. (Federer porazil Wawrinku ve čtvrtfinále 3:1 na sety.)

Celou kauzu přiostřil i populární tenisový novinář Simon Briggs.  „Muž s přístupem k televiznímu záznamu mě ujistil, že terčem Stanova výbuchu byla Mirka," píše na sociálních sítích.

Zranění i neshody


Ani vzájemný semifinálový duel příliš ohleduplný nebyl. Wawrinka při jedné z výměn trefil svého soka údajně náhodou na síti přímo do těla. Federer celý incident přešel bez komentáře. A Stan? "Nic to nebylo, prostě obyčejný tenisový zápas, to se stává," prohlásil lakonicky.  

FedEx se ze svých zajetých kolejí elegána vykolejit nenechal. "Byl to pro nás oba těžký zápas. Sezona byla dlouhá a já jsem rád, že i v této fázi jsme byli schopní sehrát takové kvalitní utkání."

Švýcarsko zahájí svůj boj o daviscupový titul s Francií již v pátek, zda však do boje vyrazí i se světovou dvojkou, jisté není.  "Udělám vše proto, abych se dal dohromady. Doufám, že v úterý nebo ve středu budu schopen znovu hrát, v noci na pondělí se můj stav příliš nezlepšil," dodává Federer.

Švýcarští fanoušci tak rozhodně nemají před nadcházejícím víkendem klidné spaní.


Roger Federer vyšel před diváky a oznámil, že proti Novaku Djokovičovi hrát nebude
Roger Federer vyšel před diváky a oznámil, že proti Novaku Djokovičovi hrát nebude

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud