30. srpna 2015 • 04:10

České finále, to byl i souboj koučů. Pomohla Kvitové špionáž?

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finálový souboj Petry Kvitové a Lucie Šafářové na turnaji v New Havenu byl i bitvou mezi oběma kouči dvou nejlepších českých tenistek. Ti oba se chopili své možnosti přijít za svými svěřenkyněmi na kurt a udělit jim pár taktických pokynů, které díky mikroportu slyší i televizní diváci. A toho zřejmě využil i David Kotyza, když ve svém druhém vstupu tlumočil Petře Kvitové to, co před tím říkal Rob Steckley Lucii Šafářové. A Kvitová pak ve třetí sadě nedala své fedcupové parťačce téměř šanci a celkem jasně dokráčela za titulem.



Poprvé se objevil David Kotyza na kurtu už v prvním setu, v momentě, kdy Petra Kvitová vedla 3:2. „První servis zamiř vždycky doprostředka,“ radil kouč světové pětce, která ovšem v první sadě nakonec padla v tie-breaku.

Druhý set už ale Kvitové vycházel daleko lépe a za stavu 1:4 si na pomoc povolala trenéra Roba Steckleyho Lucie Šafářová . Američan vybízel světovou šestku k větší agresivitě. „Užij si to. Ráda otáčíš zápasy? Tak to předveď,“ říkal jí a zároveň televizním divákům.

Kvitová už si ale druhou sadu zkomplikovat nenechala, srovnala s Šafářovou krok – a možná překvapivě se u ní před třetím setem opět objevil David Kotyza. „Abys věděla, co dostala za pokyny,“ uvedl svůj „time out“ a hned začal prozrazovat, jak radil Steckley Šafářové, aby hrála.

„První servis ti má hrát se slajzem doprostřed do téčka, hlavně z prava. Druhý ti půjde bekhend na tělo,“ upozorňoval Kotyza Kvitovou. „Celkově to musíš samozřejmě zpřísnit, jinak je to nazdar, musíš být ready v začátku výměny,“ pokračoval pak už vlastními taktickými pokyny, ale bylo jasné, že někdo z jeho týmu musel Steckleyho rozmluvu se soupeřkou slyšet – zřejmě v televizi.

Kvitová pak ve třetí sadě předváděla nadále výborný tenis a Šafářové nedala prakticky šanci, aby mohla myslet na první výhru ve vzájemných zápasech. Pomohla i tahle trenérská „špionáž“?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud