28. října 2016 • 17:54

Plíškové nesedl program, povrch ani spaní. Příště to bude lepší, slíbila

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

S jednou výhrou, dvěma porážkami a ve skupině skončila pro tenistku Karolínu Plíškovou premiéra na Turnaji mistryň. Už pár minut po vyřazení ale doufala, že získané zkušenosti využije příští rok.



"Na všechno potřebuju čas. Loni mi účast tady o kousek nevyšla, letos už to klaplo a doufám, že příště to bude ještě lepší. Letos jsem si tady na to zvykla, na systém, na všechno a příště přijedu zkušenější a třeba projdu dál," řekla Plíšková .

V Bílé skupině porazila na úvod z mečbolu Španělku Garbiňe Muguruzaovou, prohrála třísetovou bitvu s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou a dnes v rozhodujícím duelu o postup podlehla obhájkyni titulu Agnieszce Radwaňské.

"Už jen účast tady je pro mě krok dopředu. Vyhrála jsem při své premiéře tady hned svůj první zápas, což není snadné. Odehrála tři dobré zápasy a předvedla dobrý tenis. Zklamaná odjíždět nebudu," řekla čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun. "Hodnotila bych to spíš pozitivně. Když se sem v budoucnu dostanu, budu vědět co a jak."

Mezi osmičkou nejlepších tenistek sezony se ukázalo, že rozhoduje každý fiftýn, každý těsný aut. Ve všech utkáních Plíšková dobře začala, ale na vysoké úrovni neodehrála celý zápas. "Tady není snadná soupeřka a myslím, že budu příští rok připravena, pokud se sem dostanu. Udělám všechno, abych mohla přijet znovu," řekla.

Fotky od moře sestře vrátí až po Fed Cupu

Vyrovnávala se nejen se systémem hry ve skupinách, ale i s podmínkami v Singapuru i společenskými a sponzorskými povinnostmi. Přiznala, že se ke konci cítila trochu bez šťávy. "Nezdá se to, ale je to náročné být na stejném místě, k tomu všechny ty aktivity, co byly. Spaní mi tady nesedlo, ani povrch a ani program. Na druhou stranu na to, že mi to tady až tak nesedlo, tak to dopadlo dobře," usmála se.

Ze všeho si snaží vzít něco pozitivního. "Je to tak lepší a má to smysl," řekla. I z aktivit okolo turnaje se chce poučit. "Člověk nemůže být nejlepší bez toho, aniž by se tohle absolvovalo. Nemám to samozřejmě ráda, nevyhledávám společenské akce, ale prostě to k tomu patří. Že by mě tohle stálo energii, určitě ne. Spíš ty zápasy," řekla.

My baby, pochlubila se Karolína Plíšková fotkou s přítelem Michalem Hrdličkou na sociální síti
My baby, pochlubila se Karolína Plíšková fotkou s přítelem Michalem Hrdličkou na sociální síti

Jak říkala, nahoru se prokousává postupně, a zatím stále stoupá. Stejně tak věří, že jednou porazí i Radwaňskou, s kterou už prohrála posedmé. "Některé věci potřebují čas. Věřím, že s ní nebudu prohrávat donekonečna," řekla.

Připustila ale, že měla špatnou bilanci v utkání o semifinále trošku v hlavě. "Blbě se mi to sešlo, když jsem měla soupeřku, na kterou jsem neuhrála ani set. Raději bych hrála s Ivanovičovou , se kterou to mám zase sedm nula," řekla Plíšková.

Sezona Plíškové ještě nekončí. V sobotu odletí domů a na pár dnů zapomene na tenis. Pak ale ještě povede Češky ve Francii z pozice jedničky do finále Fed Cupu. "Připravím se. Pár dnů si odpočinu a ještě se na to naladím," uvedla.

Až za čtrnáct dnů tak vyrazí na vytouženou dovolenou. Na té už je nyní její dvojče Kristýna, která "provokovala" na sociálních sítích fotkou od moře. "To od ní nebylo hezké. Ale až budu mít volno já, tak ona bude trénovat, tak jí to vrátím," smála se Plíšková, která zakončí rok nejhůře na šestém místě světa.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud