Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fanynka Slavie se vzácnou nemocí: Dres od Hazarda! Kdo jí věnoval polibek?

Autor: jon

Čtvrteční bitva s Chelsea v Edenu byla svátkem pro celou Slavii. Zcela výjimečný večer prožila i malá Klárka. Osmiletá fanynka fotbalu, která bojuje s alopecií (chronické vypadávání vlasů), přivedla oba týmy na zaplněný stadion a poté se dočkala velkého zážitku. Vyfotil se s ní Eden Hazard, od největší hvězdy "blues" dostala i dres. Pusu jí dal brazilský stoper David Luiz. "Bylo to super," hlásila nadšená holčička v poločasovém medailonku na stanici ČT Sport.

Chelsea si dojemný okamžik umístila den po utkání i na svůj oficiální twitterový účet. Klárka nejdřív odvedla obě mužstva na trávník, pak se v tunelu potkala s Edenem Hazardem a Davidem Luizem. Viděla se i s francouzským mistrem světa N'Golem Kantem.

Belgický reprezentant, jeden z nejlepších fotbalistů planety, se s osmiletou obdivovatelkou ochotně vyfotil a předal jí dres. David Luiz jí pak pro štěstí políbil na čelo. "Bylo to super, hrozně se mi líbily tisíce lidí na stadionu. Potkala jsem se s Hazardem, dal mi dres. Nebála jsem se, ani mi nevadilo, že jsem neměla šátek," vyprávěla nadšená Klárka do kamer České televize o dárku od svého oblíbence.

Klárka bojuje s těžkým životním osudem. Trpí alopecií, což je nemoc způsobující chronické vypadávání vlasů. Jde o autoimunitní nemoc, kdy tělo bojuje proti viru, ale místo viru napadá vlasové kořínky. Stejnou nemoc má například i bývalý mezinárodní rozhodčí Pierluigi Collina. "Vlasy jsem měla, pak mi vypadaly, pak zase narostly a zase se to opakovalo," popsala Klárka.

Ve čtvrtek ale prožila jeden z nejšťastnějších večerů v životě. "Zajímá se o fotbal. Manžel má fotbalový kroužek, kam můžou holky i kluci, tak s nima Klárka chodí hrát," prozradila matka Klárky Tereza Mašková.

Vyjít před zaplněný stadion bez vlasů a pokrývky hlavy byl pro Klárku velmi těžký úkol, jde o stydlivé děvče. "Pomůže i sama sobě, když to překoná. Dodnes chodí všude s šátkem," dodala Mašková.

Slavia nakonec s Chelsea prohrála 0:1, v zápase odvedlo mužstvo velmi dobrý výkon. Z příběhu Klárky je ale jasné, že fotbal není jen o výsledcích, ale dokáže i pomáhat v úplně jiných životních situacích...

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

Eden Hazard, hvězdný záložník Chelsea, se vyfotil s malou Klárkou a věnoval jí dres
Eden Hazard, hvězdný záložník Chelsea, se vyfotil s malou Klárkou a věnoval jí dres

Hráči Chelsea říkali, že jsme byli nejlepší soupeř v EL, těšilo Trpišovského
Video se připravuje ...

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Jak si vsadit na derby a vyhraje Slavia? Plzeň porazí Baník
Video se připravuje ...