Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ve Slavii to vře: Nejasné financování a tajný seznam nechtěných!

Autor: Petr Němec (Blesk)

V každém jiném spolku by se všichni, od uklízeček až po šéfy, v orgiích radosti plácali po ramenou. Akorát ve Slavii ne! Ta je jako Uroboros. Drak, který požírá svůj vlastní ocas.

Fotbal jako z partesu v Lize mistrů, chvála půlky Evropy, náskok šestnácti bodů v tabulce, titul skoro betonově pod střechou. A přesto je v čínském Edenu české dusno!

»Hušby« na ocet?

Začněme u kádru, který během tří a půl měsíce jara sehraje už jen patnáct mistráků v lize. „Jak se nám zúžily soutěže, které budeme na jaře hrát, tak ani kádr nebude tak početný,“ pravil kouč Jindřich Trpišovský. Jistě, ale kdo propadne sítem a bude muset opustit vršovickou zemi, v níž boss Jaroslav Tvrdík (50) rozdává luxusní gáže a prémie? Vždyť natvrdo angažoval Takácse z Mladé Boleslavi a tutově přijde Oscar z Liberce. Zaberou přece další dvě místa!

Zatím se profláklo, že bek Jaroslav Zelený by mohl zmizet v Boleslavi, nebo ve Slovanu Bratislava. Další budou následovat. „Vedení sestavilo seznam devíti nepotřebných. Může mezi nimi být i Pepa Hušbauer. Navrhli mu, že když si sežene něco zajímavého venku, tak mu nebudou bránit,“ pověděl Blesku muž obeznámený s děním v managementu sešívaných. Jo, »Hušbymu« (29) končí v červnu smlouva a fakt, že má největší počet přesných přihrávek do šance v celé lize (39), asi nehraje roli.

Vře to ve štábu

Tu a velkou naopak sehrává údajná výpověď, kterou měl dát pět minut po nedělním zápase s Českými Budějovicemi sportovní direktor Jan Nezmar (42). Nikdo stále neví, jestli ji vezme zpátky, nebo se ve svárech s Tvrdíkem zatvrdil defi nitivně. „A nejde jen o Nezmara. Nervozita panuje i v realizačním tým kvůli tomu, že jim Tvrdík nevysvětlil, jak bude, nebo nebude na jaře fungovat přísun čínských peněz,“ pověděl náš zdroj. Copak asi ve Slavii čeká na plejery, až se po Novém roce vrátí do rachoty?

Kdo může být ohrožený
Michal Frydrych, obránce
Jaroslav Zelený, obránce
Tomáš Holeš, obránce
Jakub Hromada, záložník
Jakub Hora, záložník
Josef Hušbauer, záložník
Mick van Buren, útočník
Júsuf Hilál, útočník
Koho mohou prodat
Ondřej Kolář, brankář
Tomáš Souček, záložník
Petr Ševčík, záložník
Peter Olayinka, záložník

Milan Škoda se pod dohledem Lukáše Provoda raduje z gólu proti Budějovicím
Milan Škoda se pod dohledem Lukáše Provoda raduje z gólu proti Budějovicím