Jakub Konečný
10. prosince 2019 • 13:45

Tři rady pro Slavii, jak potrápit Borussii: do vápna v počtu i přepínání

Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Slavie po utkání s Dortmundem, ve kterém prohráli 0:2Fotbalisté Slavie po utkání s Dortmundem, ve kterém prohráli 0:2FOTO: Michal Beránek Sport

    Od prvního vzájemného zápasu, který Borussia Dortmund vyhrála na hřišti Slavie 2:0, změnil německý tým rozestavení – ze zažitého 4 – 2 – 3 – 1 přešel na hru se třemi obránci a systém 3 – 4 – 3, ve kterém v sobotu rozdrtil Düsseldorf 5:0. Český tým nicméně neprohrál v Miláně ani v Barceloně, a pokud zvládne tři herní principy, které vybral deník Sport, nebude bez šance ani dnes v Signal Iduna Parku.

  • Doplnění do vápna

    Doplnění do vápna, centr Vladimíra CoufalaFoto deník Sport

    I v pátek v Liberci se potvrdilo, že síla Slavie tkví v křídelních prostorech, odkud chodí přihrávky a centry před branku soupeře. Nicméně i proti mnohem kvalitnějšímu soupeři bude třeba, aby červenobílí nabíhali do pokutového území v dostatečném počtu – třeba jako při centru Vladimíra Coufala v prvním vzájemném zápase, na který číhala hned pětice slávistů. Šance na gól tím dramaticky roste.

    19

    Slavia zatím v Lize mistrů zkompletovala devatenáct centrů, nejvíc ve skupině F. Dortmund má 16, Inter 13 a Barcelona 11.

  • Přihrávky za obranu

    Přihrávky za obranu, pas Petra ŠevčíkaFoto deník Sport

    Jelikož obrana Borussie hraje hodně vysoko, dá se překonat synchronizovaným dlouhým balonem a náběhem – tím spíš, že žlutočerná linie málokdy připomíná přímku, někdo z jejích členů se většinou zapomene za kolegy. Takhle uháněli v Praze sami na gólmana Romana Bürkiho po pasech Nicolae Stancia a Petra Ševčíka Lukáš Masopust a Stanislav Tecl, jenže nedali. Chce to víc klidu a přesnosti.

    3/25

    Český mistr zaznamenal v Champions League dosud 25 střel na branku, jen tři z nich skončily gólem. Barcelona 27 (7), Inter 22 (9) a Dortmund 21 (6).

  • Přepínání do defenzivy

    Přepínání do defenzivy, ztráta Jaroslava ZelenéhoFoto deník Sport

    V Edenu předvedla Borussia (kromě jiného) asi svou největší zbraň – bleskurychlý přechod do útoku. Oba své góly vstřelili hosté po zisku míče u vlastního pokutového území, následovalo několik přihrávek a úprk Achrafa Hakimiho, který dvakrát překonal Ondřeje Koláře. Je třeba se tedy vyvarovat laciných ztrát, a když už k nim dojde, bez váhání přepínat do defenzivy. Každá vteřina dobrá.

    11

    Od chvíle, co Marco Reus na hranici faulu obral o míč Jaroslava Zeleného, do gólového zakončení Achrafa Hakimiho na 0:2 uběhlo 11 vteřin.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud