Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Pompézní veselka na zámku: Legendární žokej Váňa ženil syna!

Autor: vba

Kdo se chtěl v pátek odpoledne podívat na malebný zámek v Chyši na Karlovarsku, měl smůlu. Legendární žokej Josef Váňa (67) tam ženil syna Pepču (29)!

Pro malou vísku na západě Čech čítající 591 obyvatel to byla obří událost, o které každý věděl. Tentokrát však nebyl v hlavní roli osminásobný vítěz Velké pardubické, jenž tam má své stáje, nýbrž jeho stejnojmenný syn.

Na rekonstruovaném zámečku si Josef Váňa mladší vzal dlouholetou lásku Kristýnu! Jako místostarosta Chyše je mohl oddávat sám Váňa senior, ten však tuhle poctu přenechal místnímu starostovi a spokojeně usedl do první lavice.

Legendární žokej Josef Váňa ženil syna, takhle vypadala pompézní veselka na zámku v Chyši na Karlovarsku
Legendární žokej Josef Váňa ženil syna, takhle vypadala pompézní veselka na zámku v Chyši na Karlovarsku

To jeho manželka Pavla jeden krásný úkol dostala: syna dovedla k oltáři! Pepča s Kristýnkou si řekli své »ANO« krátce po patnácté hodině za bouřlivého potlesku sedmdesátky hostů.

Bývalý žokej, který se nyní už stejně jako slavnější tatínek věnuje výhradně trenéřině, pak sice na chvíli zrudl, když mu nešel na prst nasadit »snubák«. To však byl v krásném odpoledni, kdy teploměr atakoval třicítku, snad jediný zádrhel. Jinak vše vyšlo na jedničku, a Váňovi se tak mohli veselit až do rána!

Legendární žokej Josef Váňa ženil syna Pepíka na melebném zámečku v Chyši
Video se připravuje ...

Svatba bývalého žokeje Josefa Váni mladšího na zámečku v Chyši
Video se připravuje ...