Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Striptýz místo tréninků! Nespoutaná hvězda NBA dostala pořádně mastnou pokutu!

Autor: ptr

Patří mezi nejlepší, ale i nejkontroverznější basketbalové hráče současnosti. James Harden (31) je hvězdou svého Houstonu i celé NBA, ale příkladem rozhodně nejde. Chce si vydupat přestup, kašle však na tréninky i protipandemická opatření.

Už před začátkem sezóny se psalo o jeho přístupu, když místo na tréninkovém kempu svého týmu trávil čas ve striptýzových klubech na druhé stráně Spojených států. Když se konečně připojil ke spoluhráčům, tak měl znatelnou nadváhu a hlasitě se dožadoval výměny do jiného týmu.

To se ani před začátkem sezóny nestalo a tak byl před úvodním střetnutím spatřen opět v pochybném podniku a navíc bez roušky či respirátoru. Tím porušil nařízení nejslavnější basketbalové ligy světa. Navíc se v týmu Rockets objevily pozitivní případy a tak hned jejich první duel nového ročníku musel být odložen, protože tým nedisponoval ani minimem osmi připravených hráčů.

Harden navíc od ligy inkasoval mastnou pokutu padesát tisíc dolarů, což je v přepočtu více než milion korun.

Jak se sága nespokojeného rozehrávače vyvine dál, je otázkou. Jisté ovšem je, že jakýkoliv potenciální zájemce bude mít těžkou práci, aby zkrotil temperament vynikajícího střelce. Houston mu dovolil příliš a teď už ho nedokáže ukočírovat..

Americký basketbalista James Harden
Americký basketbalista James Harden