Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Strašlivé zranění slavné laufařky: Mráz jí zničil nohy! Skončila v nemocnici

Autor: roc

Jak to může dopadnout, když teploměr ukazuje 27 stupňů pod nulou a vy máte strávit tři a půl hodiny na trati? Švédská laufařka Britta Johanssonová Norgrenová (37) má po La Diagonele nohy samý puchýř.

Během sobotního závodu, prvního v novém ročníku série Ski Classics v dálkovém lyžování, ještě žádné komplikace necítila. Jak se ale Britta po zdolání 60 kilometrů vysvlékla, nestačila zírat.

„Ne vždy stačí mít v botách teplé ponožky a návleky na prsty,“ napsala Švédka k fotce oteklých nártů a obřích puchýřů na prstech. To už se ozvaly i bolesti, a tak musela do nemocnice.

„Puchýře rostly a rostly, a protože začaly samy praskat, všechny mi je propíchli,“ řekla pro švédský SVT Sport trpící Johanssonová Norgrenová, jejíž nohy už »zdobí« obvazy.

Místo stěžování, proč nejsou pro závody stanoveny teplotní hranice, už myslí na návrat. „Není zdravé v tomhle jezdit, ale jsme závodníci a chceme závodit. Doufám, že se to rychle zahojí, abych mohla jet o víkendu,“ šokovala Britta, jež ve Švýcarsku dojela osmá, tři místa za Kateřinou Smutnou. „Ten mráz byl extrémní,“ přiznala i ona.

Švédka Britta Johanssonová Norgrenová věří, že se do dalších závodů dá dohromady
Švédka Britta Johanssonová Norgrenová věří, že se do dalších závodů dá dohromady