Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Anna Kellnerová: První úsměv po smrti tatínka Petra (†56). Triumf na milionové klisně!

Autor: ris

První chvilky radosti po nenadálé smrti tatínka Petra Kellnera (†56) při lyžovačce na Aljašce zažívá jeho dcera Anna, jež společně Ondřejem Závarou, Kamilem Papouškem a Alešem Opatrným ovládla ve Velké Chuchli Pohár národů parkuristů. Český triumf přišel poprvé po šesti letech!

Na tváři talentované jezdkyně se tak po týdnech trápení a zmaru znovu objevil úsměv. „Je to krásné a pro všechny pěkný zážitek. Jsem strašně ráda, že můžu závodit s tak skvělými parťáky a koňmi," radovala se Kellnerová. Tradičně osedlala úžasnou klisnu Catch Me If You Can Old, kterou její otec pořídil před čtyřmi lety za neuvěřitelné čtvrt miliardy korun.

„Pohár národů jsem nikdy nevyhrál a nejhezčí na tom je, že si vypomůžete navzájem a vyjde z toho dobrý výsledek. V tom je kouzlo a je to nesmírně skvělý den,“ radoval se Papoušek.

Parkurová soutěž týmů je i na programu olympijských her v Tokiu. Na těch se česká reprezentace představí po dlouhých 85 letech. Tým se kvalifikoval loni dodatečně na úkor Ukrajiny.

Otázkou je, jestli můžou Češi pomýšlet vysoko i na hrách v Tokiu. „Proto tam jedeme. Máme kvalitní koně i jezdce a s touhle vizí tam člověk musí vyrazit,“ prohlásil Opatrný a dodal: „Soutěž bude o úroveň výš, ale jsou tam jen tři jezdci, všichni se počítají, o to víc se to zamíchá.“

Anna Kellnerová pomohla českému týmu k prvnímu triumfu v Poháru národů po šesti eltech
Anna Kellnerová pomohla českému týmu k prvnímu triumfu v Poháru národů po šesti eltech