Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C

Vzpoura atletky Malíkové vyvolala velký ohlas: Vlna podpory od hvězd!

Autor: ptr, red
  • Supernaděje české atletiky Barbora Malíková

    Rozbouřila stojaté vody těsně před olympiádou, ale už toho na ni prostě bylo moc. I přes zdravotní rizika ji nutili nastoupit do rozběhů štafety na MS do 23 let v Tallinu. To už byla poslední kapka a Barbora Malíková (19) si řekal dost. Ostře se pustila do poměrů v české atletice a dostalo se jí obrovské podpory od dalších sportovců. Kdo všechno se vyjádřil, se dozvíte v našem článku.

  • Kauza Malíková

    Bublalo to v ní dlouho, až papiňák explodoval. Atletická supernaděje Barbora Malíková se vzepřela diktátu svých nadřízených, kteří ji prý byli připraveni zdravotně odrovnat!

    „Co je moc, to je příliš, podkopávat nohy si nenechám,“ vzkázala přes sociální sítě Bára. Ano, to je ta holka, která v sobotu získala na ME do 23 let stříbro na čtvrtce za krajankou Vondrovou a o den později famózním finišem zajistila české štafetě na 4x400 m zlato.

    Jenže zadělala si na problém, když před finále nechtěla běžet rozběh. „Ti, co by měli mít radost, tak po vás chtějí hned víc a víc, přes zranění, přes mrtvoly. Moc dobře víte, že mé achilovky by čtvrtý den běhání v kuse nevydržely. Odrovnala bych se, ale vy jste řekli, že to nevadí?!“

    Dokonce prý od mocipánů padaly výhrůžky, že coby »problémová« dostane méně peněz na přípravu. „Nejsem hadr, se kterým můžete zametat!“ vzkázala Malíková atletické generalitě.

    Čtvrtkařka Barbora MalíkováFoto ČTK / Glück Dalibor

  • Zuzana Hejnová (34)

    Běh na 400 m překážek, běh na 400 m

    „Baru, skvěle napsané. Drž se, jdi si za svým a nenech si do toho nikým kecat. Nikdo nejde tvou cestou a všichni tě odkopnou, až se ti nebude tolik dařit. Nejen v České atletice, ale obecně se nenosí říkat pravda. Všichni jsou šťastní za ,,ovce” a přitom chtějí pak velké výkony. S tímhle přístupem ty úspěchy bohužel nebudou. Já už jsem takhle „problémová“ několik let a ty musíš být silná a všemu čelit, pak to někam dotáhneš. Držím palce.“

    Okomentovala zpověď mladé čtvrtkařky jedna z největších hvězd české atletiky. Taková podpora jistě dodá mnoho sil v boji.

    Zuzana Hejnová na Zlaté tretře 2020Foto Pavel Mazáč / Sport
  • Tomáš Staněk (30)

    Vrh koulí

    „Naprostý souhlas, v poslední době mi přijde, že bychom si všichni měli sednout na prdel ze štafet. Přitom je to jen vláček, díky kterému se lidé, kteří by se na velkou akci nedostali, takto dostanou a biti jsou nejvíc právě ti její tahouni, pokud se jim start náhodou nehodí z jakéhokoliv důvodu. Holt za pravdu a přímé názory to odnese vždycky atlet a víceméně se nic nezmění. Dobře jsi udělala a gratulka veliká!“

    Vyjádřil souhlas český rekordman ve vrhu koulí. Ani jemu se poměry v české atletice nepozdávají.

    Koulař Tomáš StaněkFoto Pavel Mazáč / Sport
  • Ondřej Mánek (19)

    Biatlon

    „Díky, že o tomhle mluvíš nahlas. Je to třeba.“

    Přiletěla zpráva od vyznavače zimního sportu. Nadějný biatlonista ví, co je ve sportu důležité a že bez správné podpory to nejde.

    Biatlonista Ondřej MánekFoto Instagram
  • Petr Svoboda (36)

    Sprint, překážkář

    „Chraň si své zdraví, nikdo ti je pak z těch, co tě nutí dělat špatné rozhodnutí, nevrátí!“

    Vzkázal jeden z nejlepších českých překážkářů. Svoboda moc dobře ví, co jsou to trable s achilovkami..

    Petr Svoboda v závodě na 110 m překážekFoto Michal Beránek (Sport)
  • Vavřinec Hradilek (34)

    Kajak - vodní slalom

    „Gratuluji k medaili a k svému vlastnímu postoji, držím palce. Nenech se zničit...“

    Vavřinec je známý tím, že se za své názory nikdy nestyděl a ke stejnému fungování povzbuzuje i ostatní. Poměry v českém sportu nebo společnosti mu nejsou lhostejné.

    Olympijský medailista Vavřinec HradilekFoto Jaroslav Legner (Sport)
  • Filip Sasínek (25)

    Běh - specializace 1500m

    Poslal do světa reakci na výrok hlavního trenéra výpravy v Tallinu Františka Ptáčníka, který okomentoval prohlášení Malíkové slovy, že „se nevyjadřuje k tomu, co děcka píšou na Instagramu.“

    „Proč ho posílají na dětské tábory dělat vedoucího, když ho děcka nezajímají? Dejte mu už reálnou práci,“ nebral si Sasínek servítky. Zřejmě ani on nemá s hlavním trenérem Ptáčníkem ty nejlepší zkušenosti.

    Filip SasínekFoto Instagram
  • Adam Havlas (21)

    Sprint

    „Amen! Politika a byrokracie jsou katy české atletiky. Konečně to někdo řekl nahlas. Kde to mohu podepsat?“

    Jasná a výstižná reakce mladého sprintera a politika. Předseda Pražské krajské rady organizace Mladí starostové a nezávislí sleduje veřejné dění a rád se na něm aktivně podílí.

    Sprinter Adam HavlasFoto Instagram
  • Jana Slaninová (30)

    Sprint

    „Amen!“

    Stručná a všeříkající reakce atletky, která se v tomto prostředí pohybuje od dětství. Vždyť je dcerou špičkových atletů Taťány Netoličkové (rozené Kocembové) a Jana Slaniny. I ona očividně plně souhlasí s problematikou, na kterou Malíková naráží.

    Atletka Jana Slaninová pózuje pro iSport LIFE magazínFoto Foto pro Sport Aleš Krecl
  • Jan Koukal (38)

    manažer Barbory Malíkové

    „Podobné situace sport znechucují i mnoha dalším sportovcům. Barča je chtěla podpořit a dodat jim odvahu říct svůj názor. Své dnešní vyjádření již před Tokiem nebude dále komentovat.“

    Vynikající squashista a manažer o důvodech vyjádření Barbory Malíkové na Instagramu.

    Jan KoukalFoto Pavel Mazáč / Sport

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###