Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Šéf NSA Neusser apeloval na vyšetření covidového skandálu: Sám letěl neočkovaný

Autor: zal

Když se ukázalo, že covidovou šlamastyku, která připravila o olympiádu čtyři české sportovce, mohl způsobit neočkovaný lékař Voráček, nechal zřídit vyšetřovací komisi. Paradoxem je, že sám Filip Neusser, nástupce Hniličky v čele Národní sportovní agentury, letěl do Tokia bez vakcíny.

Jednání ministrů sportu, slavnostní zahájení, zápasy tenistek a basketbalistů a další schůzky. Takový byl olympijský program nového předsedy NSA, který se ve středu vrátil do Česka. A který cestu absolvoval, aniž by měl dokončené očkování.

Přitom sám ostře kritizoval Český olympijský výbor v souvislosti s covidovou aférou za jeho liknavost. „Očekával bych, že ČOV nastaví opatření, která ochrání české sportovce. Celé to dělá českému sportu velmi špatnou reklamu,“ uvedl.

Neusser potvrdil Blesku, že úplnou vakcinací neprošel. Nicméně tvrdí, že se vyvaroval jakéhokoliv setkání s členy výpravy. „Vzhledem k tomu, že jsem se na místě setkal s desítkami ministry sportů jednotlivých zemí a jinými představiteli, vyloučil jsem v zájmu bezpečnosti našich reprezentantů jakýkoliv kontakt. Samozřejmě veškerý možný volný čas jsem se snažil trávit na sportovištích a z tribuny podporovat naše sportovce, ale nikdy jsem neporušil bezpečnostní opatření, abych jim, byť i jen na vteřinu krátce po zápase osobně, pogratulovat,“ vysvětlil Neusser

Politik nejsem, uvidíme, co bude po volbách, říká Neusser. NSA jako ministerstvo sportu?
Video se připravuje ...

Předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser
Předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser