29. července 2021 • 17:35

Postupové počty basketbalistů na OH: výhra s USA, nebo pomoc Japonců

Autor: jj
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osud českých basketbalistů, kteří na olympijském turnaji usilují o postup do čtvrtfinále, je značně nejistý. Ze tří základních skupin jdou dál vždy dva nejlepší týmy a také dva nejúspěšnější ze třetích míst. Co potřebují Češi k udržení ve hře?



Satoranský a spol. mají jednu jistotu. Pokud v sobotu od 14.00 porazí USA, postup jim neunikne. Tenhle cíl se však jeví pouze jako nereálná modlitbička, daleko blíž pravdě je to, že Češi prohrají a budou muset počítat skóre.

A v této matematice je ukrutně bolestivá úvodní výhra s Íránem o pouhých šest bodů. Během zápasu přitom čeští basketbalisté vedli už o dvaadvacet.

Po dvou odehraných kolech jsou Češi momentálně na postupové pozici, jejich skóre je minus 14, zatímco třetí tým skupiny C Argentina je na minus 28. Jihoameričané budou hrát v neděli poslední zápas proti domácímu Japonsku, které je rovněž bez výhry. Až ten s největší pravděpodobností rozhodne o osudu Čechů.

Ježdík o porážce s Francií: Prohráli jsme s lepším týmem, chyběl nám plán B
Video se připravuje ...

Milosrdná prohra a pomoc Japonců...

Český tým čeká v sobotu výběr USA, se kterým naposledy na MS 2019 v Číně prohráli basketbalisté o 21 bodů. Pokud bychom brali stejný výsledek, bude mít Česko na třetím místě skupiny A jednu výhru a záporné skóre minus 35. Podle vývoje skupiny B se zdá, že z trojice Itálie, Nigérie, Německo projdou spolu se suverénní Austrálií dál dva týmy.

Největší šanci českým basketbalistům dává vyrovnaný boj Argentiny s Japonci. Pokud by opora Washingtonu Wizards Rui Hachimura a jeho spoluhráči předvedli velký výkon, mohou dokonce druhý tým z posledního MS i zdolat. Vždyť v přípravě si vyšlápli i na Francii.

V takovém případě by se dostali Japonci na třetí místo skupiny, po vysoké porážce se Slovinci ale mají momentálně silně nepříznivé skóre minus 46. Těsná výhra domácích a milosrdná porážka Čechů od USA by poslala basketbalisty dál.

Druhou možností je super výkon Čechů proti USA a porážka například méně než o deset bodů. I ta by mohla spolu s nejtěsnější výhrou Argentiny stačit. Nevýhodou však je, že Argentinci půjdou do zápasu s vědomím, že moc dobře vědí, o kolik musí vyhrát.

Skupina A

Z V VP PP P Skóre B

Zbývající zápasy: Česko – USA (sobota 14.00), Francie – Írán (sobota 03.00)

Skupina B

Z V VP PP P Skóre B

Zbývající zápasy: Itálie – Nigérie (sobota 06.40), Austrálie – Německo (sobota 10.20)

Skupina C

Z V VP PP P Skóre B

Zbývající zápasy: Argentina – Japonsko (neděle 06.40), Slovinsko – Španělsko (neděle 10.20).

Legendární Ježdíkův vítězný timeout: Welsch jako volavka, Jelínek coby střelec
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud