Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pastrňák ziskem páté Zlaté hokejky trumfnul Jágra: Vítězství v nejhorším roce života!

Autor: pet

Na krále Jaromíra Jágra (49) sice ještě sedm trofejí ztrácí, ale v něčem už jej překonal. Hokejová superhvězda David Pastrňák (25) popáté v řadě ovládl anketu Zlatá hokejka, čímž trumfnul i českou legendu.

Kvůli operaci sice naskočil o něco později, ale i tak zvládl » Pasta « za Boston odehrát 48 zápasů, v nichž si připsal stejný počet bodů. Nikdo z Čechů nebyl individuálně lepší, a tak si David cenu znovu odnáší zaslouženě. „Každá Zlatá hokejka pro mě moc znamená,“ tvrdil Pastrňák už před rokem, kdy Jágra v počtu získaných trofejí za sebou dostihnul.

To, že ovládl prestižní anketu jej sice jistě těší, ale momentálně má David Pastrňák úplně jiné myšlenky. I kvůli rodinné tragédii prožil asi svůj nejhorší rok.

Návrat bez formy

V základní části sezony 2019/2020 byl Boston k nezastavení, ale v play off velký špatný. Pastrňák se vrátil po zisku čtvrté Zlaté hokejky bez formy, kvůli kontaktu s nakaženým navíc musel dlouho trčet v karanténě. Bruins pak i s ním v sestavě vypadli ve druhém kole s Tampou.

Operace kyčle

Po neúspěšném útoku na Stanley Cup musel v září na složitou operaci kyčle, která si vyžádala dlouhé léčení. Pastrňák tak nestihl začátek sezony a po návratu se chvíli hledal.

Rozpad lajny snů

Trio Pastrňák – Bergeron – Marchand dlouho naháněla hrůzu celé NHL. Letos tomu ale nebylo a Pastrňák po nevýrazných výkonech dokonce putoval sestavou. Nakonec se k parťákům vrátil a začalo se dařit lépe. Ne však dostatečně, Boston v play off vyhučel ve druhém kole s NY Islanders.

Smrt syna

Všechny ostatní špatné věci během uplynulého roku zastiňuje neskutečná rodinná tragédie. Na konci června porodila Pastrňákova švédská přítelkyně Rebecca malého Vigga, který ale po šesti dnech zemřel.

David Pastrňák má za sebou těžký rok.
David Pastrňák má za sebou těžký rok.