Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Luxusní vila po trenéru Říhovi (†61): Nečekaný tah rodiny. Milenka nemá nic!

Autor: ris

V malebné krajině nedaleko Zvolena si pořídil dům, kde si chtěl po boku okouzlující milenky Soni Obšutové (42) užívat důchodu, avšak osud mu tragicky zkřížil plány. Bývalý kouč hokejové reprezentace Miloš Říha (†61) před necelým rokem nečekaně zemřel a pozůstalí jeho majestátní sídlo prodali.

Barák si trenér pořídil asi dva roky před smrtí. Právě v něm ho vloni o prázdninách postihly nenadálé zdravotní komplikace, po nichž byl převezen do nemocnice v Banské Bystrici a následně do institutu klinické a experimentální medicíny v Praze, kde o posledním srpnovém dni skonal.

Dům s obrovským pozemkem a vlastním tenisovým kurtem v Lieskovci však bez majitele dlouho nezůstal. Jak informoval web sport24.pluska.sk Říhova rodina ho jen několik týdnů po jeho smrti prodala, což redaktorům potvrdil i starosta obce.   

Odpočívejte v pokoji, pane trenére! Takový byl charismatický bouřlivák Miloš Říha
Video se připravuje ...

Rozlehlá nemovitost po Říhově úmrtí připadla choti Aleně, s níž sice trenér léta nežil, ale papírově byli stále manželé, a dětem Andree s Milošem. Zájem o dům dlouhodobě projevovala i Obšutová. Údajně Říhu nutila, aby ho na ni přepsal, to ale prostějovský rodák neudělal. Podle Plusky především proto, že se jejich vztah měl markantně zhoršit a často se hádali.

A tak už panství, které je obehnáno vysokým plotem a jehož příjezdovou bránu hlídají dva lvi vytesaní do kamene, patří mladé rodině s dětmi. „Dům kupovali na podzim. Jsou velmi milí a příjemní. Nemám s nimi žádné problémy. Pokud vím, tak nejsou žádní příbuzní pana Říhy,“ řekl soused.

Dům schovaný v zahradě.
Dům schovaný v zahradě.