Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Opilý rozhodčí při hokejovém zápase dětí: Doživotní distanc!

Autor: ris

Měl to být obyčejný dětský turnaj hokejistů ročníku 2011, ale až daleko za hranicemi Moskvy jej proslavil teprve devatenáctiletý rozhodčí Jemeljan Majorov, který vyjel na kluziště opilý namol.

Souboj mezi týmy Spartak Sporttech a Charlamov Academy tak měl nečekanou hvězdu. Arbitra, který působil groteskně již při nástupu na led. Zprvu to vypadalo na špatně nabroušené nože, brzy ale bylo jasno, že v materiálu problém nebude.

Exhibice to nakonec byla taková, že rozhodčí po debatě s podporou kolegy kolbiště opustil a už se na něj nevrátil. Naštěstí. O pár hodin později se od nadřízených dozvěděl krutý verdikt. „Doživotní distanc.“

„Lidsky je mi ho líto. Chlapec vyrostl bez matky, měl to těžké,“ litoval sudího Igor Světilov, který za opilce střetnutí dopískal. „Pod záštitou federace mám 130 lidí. Není čas věnovat víc pozornosti individuálně,“ krčil rameny.

„Tady jde o úroveň kultury, postoj k vlastní práci,“ zhodnotil Majorovovu etudu legendární obránce Vjačeslav Fetisov. „Děti musejí od malička vědět, že existují nějaká pravidla hry,“ doplnil.

Naopak lehké zastání našel rozhodčí u někdejšího kouče národního týmu Vjačeslava Bykova. „Co když měl jen zdravotní problémy. Takové informace musíme zjistit přesně. Třeba má problémy se srdcem a my to připisujeme alkoholu,“ uvedl.

Opilý rozhodčí Majorov dostal za své vystoupení na žákovském turnaji hokejistů doživotní distanc
Opilý rozhodčí Majorov dostal za své vystoupení na žákovském turnaji hokejistů doživotní distanc